Mithatpaşa İlkokulu Tekli Öğretime Geçiyor

0
1258

İskenderun Mithatpaşa İlkokulu, ikili öğretim şeklinde başladığı 2017-2018 eğitim öğretim yılına, Pazartesi gününden itibaren tekli öğretim olarak devam edecek.

Okul Müdürü Berivan Şahin’in göreve geldiğinden bu yana yürüttüğü titiz çalışmaları sayesinde tekli öğretime hazır hale gelen Mithatpaşa İlkokulu, 16 Ekim 2017 Pazartesi gününden itibaren tekli öğretim olarak eğitim vermeye başlayacak.

Son birkaç yıldır adrese dayalı kayıt sistemini dikkatlice ve taviz vermeden uygulayan Mithatpaşa İlkokulu müdür ve idarecileri, bu şekilde okul mevcudunu azaltarak tekli öğretime geçiş şartlarını da yerine getirmiş oldu. 1000’e yakın mevcudu bulunan 27 derslikli okulda tekli öğretime geçiş için bir engel kalmamış oldu.

2020 yılına kadar tüm okulların şartlarını hazırlayarak tekli öğretime geçeceği beklenirken, kentimizde çarşı içindeki okullardan Mithatpaşa İlkokulu bu uygulamaya öncülük etmiş oldu.

Sabah okula giden çocukları sabahın 6’sında uyanmaktan, öğlenci çocukları ise akşam karanlığında okuldan çıkmalarından kurtaracak olan uygulama velilerden de tam not aldı. Okullarının tekli öğretime geçişte öncülük ediyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden veliler, Okul Müdürü Berivan Şahin ve okul idarecilerine teşekkür ettiler.

08.30-14.00 saatleri arasında eğitim vermeye başlayacak olan Mithatpaşa İlkokulu’nun öğrencileri de bu uygulamadan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Bu uygulamayla çocukların uyku saatlerinin de daha düzenli olacağını kaydeden uzmanlar, bunun da çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumlu katkılar sağlayacağını ifade ediyorlar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here