MIPIM Fuarı’nda Büyük İlgi Gören Hatay Standını Bakan Sarı Ziyaret Etti

0
196

fuar-bakan ziyaret1Hatay, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım ve emlak fuarı MIPIM’de, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde büyük başarı ile tanıtıldı.

Fuarın 2. gününde Hatay standını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

fuar-bakan ziyaret2

Gerçekleşen stant incelemesinde Başkan Savaş, Bakan Sarı’ya, Hatay’ı kalkındıracak dev projeleri ve dünya genelindeki yatırımcılara kentin yatırım anlamındaki büyük potansiyelini anlatma yolunda kay ettikleri mesafeler hakkında bilgiler verdi.

MIPIM’de Hatay’ı kalkındıracak mega projeleri kısa sunumlarla basına ve dünya kamuoyuna anlatma fırsatı bulduklarını kaydeden Başkan Savaş’a, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve dünya genelinden basın mensupları eşlik etti.

fuar-bakan ziyaret3

MIPIM Fuarı, bölgemizde ve özellikle Suriye’de yaşanan savaşın en kısa zamanda son bulup Hatay’ın da içinde yer aldığı eski ipek yolunun yeniden canlanarak Çin’e kadar açılması ve kentin eski ekonomik refah seviyesi yüksek günlerine kavuşturulması anlamında büyük önem taşıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here