Minik Öğrencilerin Karne Sevinci!

0
205

2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemi Cuma günü sona erdi. Ülke genelinde binlerce öğrenci ve öğretmen, 15 günlük sömestr tatiline başladı.

Kentimizde her okul kendi bünyesinde mütevazı törenlerle öğrencilere karnelerini dağıtırken, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ise Akarca mahallesinde bulunan Akarca ilkokulundaki karne törenine katıldı.

Törende konuşan Müdür Tuğrul, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmelerini tavsiye ederek; “Akarca mahallemizdeki küçük şirin okulumuz Akarca İlkokulumuzda velilerimiz ve öğrencilerimizle 2017/2018 eğitim öğretim yılı 1.dönem sonu karne heyecanına ortak oluyoruz.

Sevgili öğrenciler, değerli veliler ve meslektaşlarım, 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Bu eğitim-öğretim döneminde başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve diğer tüm eğitim paydaşları yoğun ve yorucu bir süreç yaşamışlardır. Öğrencilerimiz dönem boyunca başarılı olmak için çalışmış sonunda karnelerini almışlardır.

Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir.

Geleceğin donanımlı nesillerinin yetiştirilmesinde her türlü emeği esirgemeyen ve huzurlu, sakin, başarılı bir dönemi öğrencilerimizin huzuruna sunan başta okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, yardımcı personelimize teşekkür eder, öğrencilerimize iyi tatiller dilerim” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle tek-tek ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuğrul, onlarla sohbet etti ve bol-bol fotoğraf çektirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

Şehrimizin diğer okullarında da ‘Karne Heyecanı’ Yaşandı ve 15 günlük Sömestri Tatili Başladı 🙂

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here