Milli Sporcumuz Ayşe Demirsavcı Balkan Şampiyonu Oldu

0
391

İskenderun Belediyesi Öz Şampiyonlar Spor Kulübünün Milli Tekvandocusu Ayşe Demirsavcı, Ay-Yıldızlı Milli Takımı forması ile mücadele ettiği Edirne’de Balkan Şampiyonu oldu. Demirsavcı’nın bu başarısı bölgemizde sevinçle karşılandı.

Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Romanya ve Sırbistan’ın katılımı ile Balkan Tekvando Birliği tarafından düzenlenen 19. Balkan Şampiyonası geçtiğimiz hafta sonu Edirne Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonada boy gösteren İskenderunlu Ayşe Demirsavcı, Türkiye milli takım adına yarışarak Balkan Şampiyonu olup altın madalya kazandı.

Aralıksız 12 yıldır Milli Takım Antrenörlüğü yapan ve Siyah Kuşak 7. Dan olan Antrenör Mehmet Korhan nezaretinde çalışmalarını sürdüren Demirsavcı, Bölge Guruplar ve Türkiye Şampiyonluklarının yanında Balkan Şampiyonu da olarak başarısına bir yenisini ekledi.

Antrenörü Korhan, Demirsavcı’nın başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kızımız Balkan şampiyonu oldu. İskenderun’umuzdan önce milli takıma sporcu göndermenin, ardından milli takım forması altında Balkan Şampiyonu çıkarmanın gururunu yaşamaktayız. Ancak bu başarı ne ilk ne de son olacaktır. İnşallah nice Ayşeler çıkacaktır. Ülkemize, Hatay ilimize ve İskenderun’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.

İskenderun Belediyesi Spor Koordinatörü Levent Erköse ise Balkan Şampiyonu olan Milli Takımımızın sporcusu Ayşe Demirsavcı’yı elde ettiği başarıdan dolayı kutlarken, emeği geçen Milli takım antrenörü Mehmet Korhan’a da teşekkür etti.

Spor ve sporcuya desteklerinin süreceğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Sporcumuz Ayşe Demirsavcı milli takım adına yarışarak Balkan şampiyonu olarak bizleri büyük bir mutluluk yaşattı. Sporcumuzun bu başarısında büyük emeği olan antrenörümüz Mehmet Korhan’a ve teknik heyete çok teşekkür ediyorum. İskenderun’dan buna benzer farklı branşlarda daha çok başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Belediye olarak her zaman spor destek olduk olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here