Milletvekili Eryılmaz, Amik Ovasında Yaşanan Su Baskınlarını Meclise Taşıdı

0
52

Geçen yıl yaşanan sağanak yağışlar neticesinde Amik Ovası’nda yer-yer göletler oluştuğunu ve ekili arazilerin sular altında kaldığını hatırlatan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, yetkililerce gerekli tedbirlerin alınacağının söylenmesine rağmen hiçbir tedbirin alınmadığını ve aynı taşkının bu yıl da yaşandığını kaydetti.

Bu yıl şiddetli yağışlar yaşanmamasına rağmen tekrar su baskınlarının yaşandığını ve bunun neticesinde binlerce hektar ekili arazinin bir kez daha sular altında kaldığını söyleyen Milletvekili Eryılmaz, ekinleri sular altında kalan vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını, hasar tespiti yapıldığının söylenmesine rağmen bugüne kadar zarar gören vatandaşların hiçbir zararının karşılanmadığını ve hatta buna yönelik herhangi bir çalışmanın da yapılmadığını vurguladı.

Konuyu meclis gündemine taşıyan Milletvekili Eryılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

“1-Geçen yıl yaşanan sel felaketinde kaç dekar ekili ve dikili alan etkilenmiş ve hasar görmüştür? Bununla ilgili herhangi bir hasar tespiti yapılmış mıdır? Zarar gören çiftçilerimize bu güne kadar herhangi bir ödeme yapılmış mıdır? Yapılmamış ise yapmayı düşünüyor musunuz?

2-Geçen seneki sel felaketinden bu güne bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için herhangi bir tedbir alınmış mıdır? Alınmış ise ne tür tedbirler alınmıştır?

3-Reyhanlı ve Dostluk Barajlarının faaliyete geçmesi ile birlikte 90 bin dönümlük arazinin sulanacağı 60 bin dönümlük arazinin ise taşkınlardan korunacağı ayrıca barajdan hem elektrik üretimi sağlanacağı ve bununla birlikte ciddi bir istihdam yaratılacağı bilinmektedir. Bu barajlarla ilgili çalışmalar hangi aşamadadır? Hatay çiftçisi için büyük önem arz eden bu projelerin ne zaman bitirilmesi amaçlanmaktadır? Projelerde herhangi bir sorun var mıdır varsa ne gibi sorunlar vardır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here