Milletvekili Dudu; “Tam Dışa Bağımlı Bir Devlet Yaratılmaya Çalışılmaktadır”

0
73

add gözcüler1Geçtiğimiz günlerde yapılan Gözcüler Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) kongresinde Gözcüler ADD Başkanı Ercan Güçlü ve yönetimi güven tazeledi. Kongreye, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ile Refik Eryılmaz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ile ilçe yöneticileri de katıldılar.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Ak Parti Hükümetine sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Dudu; “İktidar, ülkeyi her geçen gün kaosa sürüklemekte, bölgemiz ve ülkemiz zor günlerden geçmektedir. İktidarın yanlış dış politikası sonucu tüm komşu ülkelerle dış ilişkilerimiz de zayıflamış durumdadır” dedi.

Hükümetin yanlış politikaları sonucu dışa bağımlı bir ülke yaratılmaya çalışıldığını öne süren Dudu; “Düne kadar kardeşim dediği Suriye hükümetini ABD kışkırtmaları ile bugün düşman ilan etmiş bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir devlet boyunduruğu altında ezilmemiş olup, ABD boyunduruğu altında da ezilmeyecektir. Tam dışa bağımlı bir devlet yaratılmaya çalışılmaktadır. Saman ithal eden kurbanlık hayvan ithal eden bir ülkede ekonominin iyi gittiğini söylemek pembe tablolar çizerek arkasındaki karayı gizlemektir.

Araştırma sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı açlık 1.016,59’dur. Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı yoksulluk sınırı ise 3.311,38 olan bir ülkede asgari ücret ise 800 TL.’dir. Hangi ekonomi hangi kalkınma bu rakamlarla örtüşmektedir. Gerçeğin böyle olmadığını hepimiz bilmekteyiz ve bu halk bu yalanlara en güzel cevabı sandıkta verecektir.  Önümüzdeki yerel seçimlerde hepimize önemli görevler düşmektedir. AKP zihniyeti açıkça niyetini belli etmiş olup, başbakan şimdide başkanlık hayali ile yanıp tutuşmaktadır. Bugün burada çok güzel bir atmosfer var. Bu atmosfer eminim ki sandığa yansıyacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here