Diyabeti Durduralım Projesi Uygulamada

0
170

mkü-diyabet‘Diyabeti Durduralım Projesi’, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Diyabet Vakfı tarafından hayata geçirilerek sağlık alanında ‘Ulusal Bir Sosyal sorumluluk projesi’ olarak uygulamaya konuldu.

Bu proje başladığı günden itibaren 3 yıl süre ile 21 il proje kapsamına dahil edildi. Dünya Diyabet Federasyonundan (IDF) finansal destek alınan diyabeti durduralım projesi, dünyada bu amaçla yürütülen projelerin en kapsamlısı oldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cumali Gökçe’nin Cumhurbaşkanlığı tarafından bölge koordinatörlüğüne atanmasını takiben,  diyabet eğitimi verilen Emekli okul Müdürü Süleyman Nayman, Emekli Başhemşire Servet Karagöz ve İskenderun Devlet hastanesinde çalışan Biyolog Nesrin Öz diyabet akran eğitimcisi olarak görevlendirildi.

Projenin başladığı 18.02.2012 tarihinden 06.02.2013 tarihine kadar Hatay ilinde Antakya ilçesinde 62 eğitim toplantısında 936, Kırıkhan ilçesinde 19 eğitim toplantısında 247, İskenderun ilçesinde 20 eğitim toplantısında 333 kişi olmak üzere il toplamı olarak 101 eğitim toplantısında 1541 kişiye diyabet eğitimi verildi. Projeye dahil edilen 21 il içerisinde bu eğitime en yüksek katılım oranının Hatay ilinde sağlandığı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here