Milletvekili Dudu; “İskenderun Susma, Şehrine Sahip Çık”

0
78

Büyükşehir Belediyesi yasa tasarısı ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Kendisini İskenderunlu olarak kabul eden herkese sesleniyorum. Büyükşehir yasa tasarısının getirdiği oyuna karşı herkes sesini yükselterek, şehrine sahip çıkmalıdır” dedi.

Hatay’ın Büyükşehir olması talebi ile TBMM’ye gönderilen yasa tasarısına tepkiler her geçen gün artıyor. Ak Partinin bu yasa tasarısı ile oy ve belediye avcılığı yapmayı hedeflediğini belirten CHP’li Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Ak Parti hükümetinin İskenderun’u ve İskenderunluları kesinlikle düşünmediğine işaret etti. Dudu; “Oy almak, belediye kazanmak için her türlü tezgâhı mubah gören AKP’nin İskenderun’u ve İskenderunluları hiç düşünmediği bir kez daha net olarak ortaya çıkmıştır. İskenderun’un doğal sınırlarına baktığınızda, Pirinçlik köyünden, Karayılan Beldesine kadar olan bölgenin bütünlüğünü görememek için zekâ sorunu olmak gerekir. Bu yetmiyormuş gibi sen kalkacaksın, İskenderun Belediye hizmet binasına 500-600 metre uzaklıktaki mahalleleri Arsuz’a bağlamaya çalışacaksın. Böyle bir anlayış hangi aklın ve mantığın ürünüdür?” şeklinde tepki gösterdi.

İskenderunlular Ayağa Kalkmalı ve Sesini Yükseltmeli

Ak Parti’nin oy ve belediye avcılığı oyununa düşmemek için bütün İskenderunluları ayağa kalkmaya ve sesini yükseltmeye çağıran Dudu; “Yüzyıllardır nasıl bir arada el ele, gönül günüle yaşıyorsak, memleketimizin içinde bulunduğu bölünme tehlikesine karşı da tek yürek olmalıyız. Bütün İskenderunluları, özellikle siyasi farklılıklarımıza bakmadan, bu güne kadar olduğu gibi, hep birlikte AKP’nin oyununa karşı durmaya çağırıyorum. Bu güzel kentimizi, bu eşsiz coğrafyamızı, Dünyaya örnek mozaiğimizi korumak için, AKP’nin gasp planlarına karşı durmamız önümüzdeki en önemli görevdir.

Ak Parti Suriye’deki Oyunu Hatay’da Oynayamayacak

Bu gün Suriye’de akan kardeşkanına taraf olarak destek veren AKP, aynı oyunu Hatay’da da oynayabilmek için, Büyükşehir yasa tasarısı ile ilk adımı atmak istiyor. Bütün Hatay’ı bu konuda uyanık olmaya çağırıyorum. Yandaşlarının çıkarları dışında başka hiçbir şeyi gözü görmeyen AKP’ye karşı, tüm Hatay’ın birlik olması tarihsel bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Bu oyunu bozmanın yolu büyükşehir yasasındaki oyunlara karşı olmaktır. Yapılacak ilk seçimde Hatay halkı AKP’ye bunun hesabını sormalıdır ve soracaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here