Hatay Parçalanamaz Dediler, İskenderun’u Parçalıyorlar!

0
160

Hatay’ın büyükşehir yapılması ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı taslağı, İskenderun kamuoyunda gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İskenderun’un küçültülmesi ile ilgili konuşan Sanayi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çardaklı; “Hatay parçalanamaz diyerek, İskenderun il yapılmıyordu. Şimdi ise İskenderun’u parçalıyorlar” dedi. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu da İskenderun’un daraltılmasına karşı olduklarını vurguladı.

İskenderun’un Daraltılmasına Karşıyız

3 mahalle ve Düğünyurdu’nun İskenderun’dan alınması önerisine kentten tepkiler dinmek bilmiyor. Böyle bir uygulamanın kabul edilebilir bir şey olmadığını belirten Lokantacılar Odası Başkanı Şahinoğlu; “İskenderun’un daraltılmasına karşıyız! Sarıseki’den bu tarafa bulunan beldeler ve Pirinçlik’ten bu yana olan beldelerin de İskenderun’a bağlanmasını beklerken, İskenderun’un sınırları daraltılıyor. Ortada bir hata var! Bunun düzeltilmesi gerekir. Burada ‘İskenderun sınırlarının küçültülmesindeki amaç nedir?’ diye insan sormadan geçemiyor? Acaba 1939’daki anlaşmanın geri dönmesi mi var? Onlar akla geliyor! Suriye’de şuanda yaşanan olaylar olmadan önce o ülkeye gittiğimizde sürekli İskenderun için orası bizim livamız ‘Sancağımız’ diyorlardı ve buranın kendilerine ait olduklarını söylüyorlardı” dedi.

Biz, İskenderun’un İl Olmasından Yanayız!

Sanayi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çardaklı da konu hakkında tepkilerini dile getirirken; “Biz İskenderun’un il olmasından yanaydık. Artık bu imkansız oldu. Bir atasözü vardır biliyor musunuz? ‘Gölge etme, başka ihsan istemez!’ bırakın genişlemeyi kendi sınırlarının korunması en büyük temennimizdir. Sanayi sitesi için yer isterken, mevcut yerlerimizin bölünüp küçültülmesi doğru bir uygulama değildir. Geçmişe şöyle bir baktığınızda İskenderun’un il olması konusunda yapılan girişimlerde karşımıza her zaman için Hatay bir bütündür parçalanamaz denildi. Gelin görün ki bugün İskenderun parçalanıyor!” diye konuştu. Oda Başkanı Çardaklı, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya da davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here