MHP’li Yavuz: “Terörü Bu Şekilde Yok Edemeyiz!”

0
99

celalattin yavuz3MHP Hatay 2’nci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Kanal B’nin “Gündem Özel” programında terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mevcut yöntemin yanlış ve sadece milletin gözünü boyamaya yönelik bir operasyon olduğunun altını çizen Yavuz; “Suruç’taki terörden sonra PKK terörüne karşı yapılan hareket ‘ehveni şer’ olarak kabul edilebilir. Ama bu şekilde terörü sonlandıramayız. Türkiye, 1980’li ve 1990’lı yıllarda terörle mücadelede elde ettiği tecrübeyi bir kalemde silip atıyor. 1990’lı yılların sonlarında PKK sona yaklaşmış, Türkiye’yi terk etmişti. Her nedense AKP iktidarları 1990’lı yılların kötü örneklerini hatırlıyor. Ama devletin tüm organlarının terörle mücadelede ortak bir hedefe kilitlendiğini unutuyor. Söz konusu terörle mücadele olunca akan sular duruyor, siyaset ve devlet aynı hedefe kilitleniyordu” dedi.

Düşman Bile Bu Kadar Zarar Veremezdi

AKP iktidarlarının, devletin ‘Ortak Aklı’na katkı sağlayan Dışişleri, Genelkurmay, MGK Genel Sekreterliği, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumları bir tarafa bırakarak, devleti çakma danışmanlarla yönetmeye kalktığını öne süren Yavuz; “AKP’nin kerameti kendilerinden meçhul danışmanları bunu anlayamadılar, başbakan, başbakan yardımcısı, genel başkan yardımcısı gibi yerlere çıktılar. Ama devleti yurt içinde ve dışında da ateş çemberinin içine soktular. Herhalde Türkiye’ye düşman birilerini getirsen bu kadar zarar veremezlerdi.

celalattin yavuz4

Dünya âlem biliyor ki, bu son terörle silahlı mücadele ile sonuç alınamaz. Zira terörle mücadele için gerekli bilinen denklemlere uyulmuyor. Terörü söndürmek için silahlı mücadele şarttır ama tek başına yeterli de değildir. Acaba teröre militan veren bataklık kurutulmakta, eğitim, güvenlik, ekonomik ve sosyolojik iyileştirmeler yapılmakta mıdır? Terörün yeşerdiği yerler teröristlerin hâkimiyetinden kurtarılmakta ve onlara devlet güvencesi verilmekte midir? Teröre yurt içinde ve dışında barınma, yuvalanma, tedavi ve siyasi destek veren mihraklar ortadan kaldırılmakta mıdır? Terörün maddi kaynakları yok edilmekte midir? Teröristlerin silah temin yolları kapatılmakta mıdır? Teröristlerin medya ayağı söndürülmekte midir? Ne yazık ki tüm bu soruların cevabı “Hayır”dır. Onun için tüm yapılanları AKP’nin yeni bir algı operasyonu olarak görüyoruz. Milletimiz gene kandırılmakta, olası bir seçime giderken AKP’nin “Terörle mücadele eden” bir siyasi parti olduğu vurgulanarak, gözler boyanmaktadır” şeklinde konuştu.

Kutuplaştırıcı İfadelerden Kaçınılmalıdır

Devletin tüm siyasi kurumları arasındaki kutuplaşmanın giderilmesi gerektiğini belirten Yavuz; “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, kutuplaştırıcı ifadeleri bırakmalıdır. Devletin terörle mücadele eden kurumları (Emniyet, Jandarma, Genelkurmay, Mit Müsteşarlığı ve Yargı) arasındaki kutuplaşma ve kopukluklar da giderilmelidir. Keza, yüzyıllardır Anadolu’da barış içerisinde yaşayan insanlar ‘Farklılıklarımız zenginliğimizdir!’ şeklindeki fahiş yanlışlıklarla kutuplaştırılıp ayrıştırılmamalıdır. Onun yerine bir araya gelmemizi, kederde ve tasada beraber olmamızı sağlayacak ‘ortak değerler’ öne çıkartılmalıdır. Çünkü bizleri bir arada tutan, birbirimize saygı ve sevgi bağını pekiştiren gerçekler farklılıklarımız değil, ortak değerlerimizdir. Tabii artık ‘çakma’ danışmanlara değil, devletin ‘ortak aklı’ olan kurumlara danışılmalıdır. Bu kurumlar yeni değil, 2.500 yıllık bir devlet yönetme geleneğiyle yoğrulmuş ve tecrübe sahibi olmuşlardır. Terörle mücadele konusunda da başvurulacak ilk mercilerdir!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here