MHP’li Gül; “Türk’e Saldırmak, Yükselen Değer Haline Geldi”

0
128

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlarda milliyetçilik ile ilgili söylediği olumsuz sözleri eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül; “Recep Tayyip Erdoğan Türk Milletinin bir Başbakanı, olarak ne söylediğini bilmez, söylediklerinin nereye kadar uzandığını ve nasıl manalar içerdiğini idrakten uzaklaşmıştır” diye konuştu.

Başbakanın ruh halinin bozuk olduğunu iddia eden Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Terörle mücadele yerine başlattığı müzakerede şartlar zorlaştıkça, hezeyana gelmiş, Türk milletine ve devletine açık ve alenen hakaret edenlere karşı “Haddinizi bilin” diyen Bakanını görevden alacak kadar bir yerlere teslimiyet içinde bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin temel unsurları birer-birer yok edilmeye çalışılmaktadır. Türk kelimesi Millet tarifinden çıkarılarak Türk Vatandaşlığı tanımına “Türkiye vatandaşlığı” gibi bir tarif getirmiştir. Türk Milletinin onuruyla oynanmıştır.  Dünya milletlerinin gözünde itibar kaybetmiş ve Kimliğini bulamaz hale gelmiştir. Başbakana göre Türkiye Cumhuriyetinde yaşayanların artık bir kimliği bulunmamaktadır. “Türk’e saldırmak” yükselen değer haline geldi.

Türk vatandaşlığının olmadığı Anayasa, Türkçenin konuşulmadığı Anadolu, Türk milletinin bulunmadığı Türkiye yapılmak isteniyor. Milliyetçiliği ayaklar altına almak isteyen zihniyetin asıl amacı, milletin değerlerini ayaklar altına almaktır. Milliyetçiliği ayaklar altına almak isteyenlerin aklı, mantığı ve zihniyeti işgal edilenlerdir. Böyle bir sapkınlık içinde bulunanları milletimiz görmeli, artık millet uyanmalı ve Başbakan’a haddini bildirmelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here