Mevlüt Dudu; “AKP Kamuda Siyasi Soykırım Yapıyor”

0
98

mevlüt dudu (4)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, geçtiğimiz gün, çok sayıda öğretim görevlisinin görevden alınmasına tepki gösterdi.

Tepkisini gerek sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla gerekese de konu ile ilgili açıklamalarla ortaya koyan CHP’li Vekil Dudu; “AKP kamuda siyasi soykırım yapıyor. Kamu hukukunu, devlet hukukunu yerle bir ediyor. Esasında OHAL KHK’larıyla ülkeyi tasfiye ediyor! Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli Anayasa profesörlerinden, insan hakları savunucusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi bir ismi Marmara Üniversitesi’nden atan zihniyet, ülkeyi ayrıştırdıkça kendi sonunu hazırlıyor. Bir gecede 4500 kişiyi memuriyetten atan zihniyet AK değil KARADIR Biz bunlara teslim olmayız. DTCF Tiyatro bölümünde öğretim üyesi bırakmıyor.

Yani bu esasında bilimi, sanatçıyı tasfiye ederek, ülkeyi götürmek istediği Katar Kuveyt Suudi Arabistan yörüngesine koyma çabasıdır. Bu zihniyet Trump Yönetimi ile iyi anlaşmak için her türlü ilkesini de çiğneyecektir. Zira bu üç ülke de her daim ABD’nin çıkarlarına hizmet etmiştir” diyerek hükümeti sert bir dille eleştirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here