Ağbaba Samandağlılara Seslendi: “Yolunuz ‘Hayır’lı Olsun”

0
128

chp-samandağ3CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Samandağlılara Seslendi: “Yolunuz ‘Hayır’lı Olsun”

Referandumun startını Hatay’dan vermek üzere ilimize gelen CHP Heyeti, Samandağ’da belediyenin bir organizasyonuna da katıldı. Samandağ Belediyesi’nin kente kazandırdığı 26 aracın hizmete sunulması ile ilgili düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, PM Üyesi ve Hatay Denetmeni Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hatay Milletvekilleri, Belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ve Samandağ halkı katılım gösterdi.

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı yaptıkları hizmetlerden ötürü kutladı.

chp-samandağ4

Özellikle Başkan Savaş’ın çabalarıyla EXPO’nun Hatay’da yapılacak olması konusuna değinen Ağbaba; “Dünyayı kapsayan 3 önemli etkinlik var. Bunlardan birincisi olimpiyatlar, ikincisi futbol dünya kupası, bir diğeri de EXPO. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, EXPO’yu devletin olanaklarını kullanmadan, kendi çabalarıyla, Hatay’ın küçücük bütçesiyle Hatay’a kazandırmıştır. Bunda emeği geçen başta Başkan Savaş olmak üzere herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan, Kılıçdaroğlu Olsa da Biz Bu Sisteme Karşıyız

Anayasa Değişikliği Teklifi ile ilgili görüşlerini Samandağ halkı ile paylaşan Ağbaba; “Bizler, rejim değişikliği tartışmalarını isimler üzerinden yapmıyoruz. AKP’liler Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yapıyorlar. Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olsa da biz bu sisteme karşıyız. Bu yetki kime verilirse verilsin, buradan ‘Diktatör’ doğar, ‘Tek Adam’ doğar. Bu sistem, meclisi yok ediyor, yasama, yürütme, yargıyı bir tek kişinin eline veriyor. Yargının üstünlüğünün önemini bir örnekle açıklamak istiyorum.

chp-samandağ5

Herkese meydan okuyan Ortadoğu’nun lideri var ya, hani ‘Eyy Obama’ diyor, bazen ‘Ey CeHaPe zihniyeti’ diyor. ABD Başkanı Trump, 7 Müslüman ülkenin ülkeye girişini yasaklandığında bizimkinden ses çıktı mı? Çıkmadı ama bir yargıç çıktı ‘sen bunu yapamazsın’ dedi. Demek ki neymiş hukukun üstünlüğü diktatör olma heveslerini durduran bir şey. Yüzde 51, 1 kişiyi seçiyor, o bir kişi de anayasa mahkemesindeki 12 kişinin tamamını, yüksek yargının tamamını, valilerin tamamını, daire müdürlerinin tamamını atayacak. Bir adama bu kadar yetki verilmez. Bir adama bu kadar yetki verirseniz ondan diktatör doğar, Tek Adam doğar.

Diğer seçimlerden çok daha iyi bir noktadayız, onlara teslim olmayacağız. Referandumda Türkiye’nin geleceği için hep beraber mücadele edeceğiz. Biz Suriye gibi değilsek, bunu laik demokratik cumhuriyete borçluyuz ve buna sahip çıkacağız. Yolunuzun ‘Hayır’lı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

chp-samandağ6

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here