Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi

0
116

itso-protokol1İTSO ile Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Konularında Protokol İmzalandı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda Mesleki Eğitim protokolü imzalandı. Okul Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 No’lu genelgesinde yer alan ‘Okul-Sektör işbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul yönetim kurulu (MTOYK) çalışmaları’ kapsamında İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı. Protokol imza töreninde İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da hazır bulundu.

İmza töreni öncesi konuşan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter; “İTSO olarak İş gücünün arttırılması, istihdama yönelik çalışmaların yapılması mesleki eğitimin geliştirilmesine her zaman öncülük etmekteyiz. Bu konularda İmkânlarımız ölçüsünde hareket etmekteyiz” şeklinde ifadelere yer verdi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul’da; “İskenderun’da mesleki ve nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi için Bakanlık düzeyinde başlatılan proje için çalışmalar yapıyoruz ve bu gün bu çalışmalar kapsamında İTSO’da protokol imzalıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul protokolü imzaladılar.

itso-protokol2

“2023 Vizyonuna Uygun Sürdürülebilir Ekonomi ve Sosyal Gelişim Hedeflenmektedir”

Milli Eğitim Bakanlığından gelen ‘Okul-Sektör işbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul yönetim kurulu (MTOYK) Çalışmaları’nda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamanın, sahip olduğumuz genç nüfusu küresel rekabette avantaja çevirmenin ve ekonomimizin itici gücü yapmanın yegane yolu nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir.  Ülkemizin her bakımdan kalkınmasında ve zenginleşmesinde, işsizliğin önlenmesinde, sosyal barışın ve adaletin tesis edilmesinde, küresel ölçekte rekabette mal ve hizmet üreten sektörlerin çok büyük katkıları bulunmaktadır.   Bu katkıları en üst düzeye çıkarmak için sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün mesleki ve teknik eğitim yolu ile yetiştirilmesi, bu amaçla kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve işgücü piyasası aktörleri ile etkili işbirliği yapılarak eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi Bakanlığımızın temel öncelikleri arasında bulunmaktadır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here