“Ankara’dan Her Zaman Elimiz Boş Dönüyoruz”

0
75

igc-lutfu-savas3Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İGC’de Basınla Buluştu…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı eden Başkan Savaş önemli açıklamalarda da bulundu. İskenderun Pac Meydanı Projesinin bahar aylarında başlayabileceğini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Pac Meydanı’na yapmayı planladıkları köprülü kavşak için bir miktar finans eksikleri olduğunu, muhtemelen 2017 yılının bahar aylarında başlayacaklarını söyledi.

Başkan Savaş, Dörtyol’da diktikleri Türkmenbeyi Heykeliyle ilgili çıkan soruna da değinerek; “Dörtyol’da Belediye Başkan’ımızla birlikte bir Türkmenbeyi Heykeli diktik. Heykelin üç unsuru var. Türkmenbeyi, At ve Türk Bayrağı. Ertesi sabah bize karayollarından ‘Bu heykeli acilen kaldırın’ diye bir yazı geldi. Biz bunu Rusya’dan ya da İsrail’den getirip dikmedik. Türkmen şehrine Türkmen Beyinin heykelini koyduk. Karayolları bunun hangi unsurundan rahatsız olabilir? Gerekçesi de yok.

igc-lutfu-savas2

Heykeli kaldırmadım. Yüreği yeten kaldırsın oradan. Neden rahatsız oldun… Atalarımız Anadolu’yu at üzerinde fethetti. Karayolları neden rahatsız oldu? Muhalefetten gelen yazılara bakmıyorlar bile… Devletin dili yazıdır. Başka Devlete gidecek halimiz yok. Bu hepimizin devleti. Karayolları da hepimizin kurumu” şeklinde konuştu.

HBB Başkanı Savaş, “Telafer’den gelenler ve barış umudu” içerikli bir soruya da; “Sınırdaki savaşın bittiğini düşünmüyorum. İdlip tarafında, El Bab’da çatışmalar varmış. Belki bir 6 ay daha sürer. Ama bitmesini istiyorum. Çocuklarımızın adını Barış, Sevgi koyuyoruz. Ama buna ulaşamıyoruz. Barışı özlüyoruz gerçekten. 6 yıldır Hatay çok sıkıntı çekti. Bunun bitmesi lazım artık” şeklinde cevapladı.

“İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin çok yoğun bir çalışma içinde olduğunu, Hatay’ın her köşesinin hizmete ihtiyaç duyduğunu da belirten Başkan Savaş; “Biz şu anda 10 ilçede altyapı çalışması yapıyoruz. Tüm ilçelerimizin sıkıntıları var ve hizmet bekliyorlar.

igc-lutfu-savas1

Örneğin, en batımızdaki Erzin’de 5 ayrı çalışmamız var. Kanalizasyonunu bitirdik. İçme suyuna başladık. Köprüsünü yaptık. Arıtma tesisi yüzde 75’de. Yolları söylemiyorum. En batıdaki ilçemizin bile hizmete ihtiyacı var. Bunlar bugüne kalmamalıydı. Biz kış şartlarında dahi 30 Büyükşehir içinde en tempolu çalışanız. Yeter mi, yetmez. Daha çok yapmak istiyoruz. Ne zaman Ankara’ya gitsek elimiz boş dönüyoruz. Sadece 83 yazı yazdım 3 yılda. Köprü v.s. yapmak için. 2 yazı geldi, gerisi hala Başbakanlıkta duruyor. Biz bu şartlarda çalışıyoruz. Arsuz’a yapılan 5 köprünün 4’ünü biz yaptık. Bunun maliyeti 10 milyon TL. Biz Hatay’da 3 yılda 13 köprü yaptık. Bizim altyapıya çok ihtiyacımız var. Geçen yıl 750 km. bu yıl bin 300 km asfalt yaptık. Bunun 400 km.’si beton asfalt. Birçok yayla ve köy yolunu da bitirdik. Hatay’ımızın bizim çözebileceğimiz hangi sorunu varsa el atmaya gayret ediyoruz. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, HBB Başkanı Lütfü Savaş’a bu güzel ziyaret ve bilgilendirmeler için tüm üyeler adına teşekkür etti. Başkan Savaş da, İskenderunlu Gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here