Melekler’den Buruk Veda!

0
125

Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (EuroLeague) B Grubu’nda, Fransız temsilcisi Bourges Basketi 69-51 yendi. Hatay’ın Melekleri bu galibiyetin ardından puanını 21’e çıkardı. Ancak Perfumerias Avenida ve Bourges Basket ile aynı puana sahip olan Hatay BŞB, üçlü averajda grubu 5. sırada tamamlayarak, Avrupa Ligi’ne veda etti. Temsilcimiz Avrupa macerasına EuroCup’ta mücadele edecek.

Maçın ilk dakikalarından itibaren temsilcimiz rakibi karşısında büyük mücadele sergileyen Hatay BŞB, ilk periyodu 19-20 geride tamamladı. İkinci çeyreğe iyi başlayan Hatay’ın Melekleri, oyun hâkimiyetini eline alarak rakibine sayı şansı tanımadı ve soyunma odasına 33-31 önde gitti.

İkinci yarının ilk çeyreğinde pota altında sayı üretmekte zorlanan temsilcimiz ancak rakibinin atışlarını da durdurmayı başardı ve son çeyreğe 47-44 üstünlükle girdi. Final periyoduna 6-0’lık seriyle hızlı bir başlangıç yapan Hatay temsilcisi, daha sonra farkı 9 sayıya kadar (53-44) çıkardı. Hatay’ın Melekleri, normal sürenin son 5 dakikasına 58-46 önde girerken, Tanqueray ve Dos Santos’la seri sonlandıran Bourges Basket, farkı yeniden 9 sayıya kadar (60-51) indirdi.

Snytsina ile sayılar üretmeye devam eden temsilcimiz son 1 dakikaya 65-51 önde girdi. Savunmada sertliği iyice arttıran Hatay BŞB, Courtney Lynne Paris ile bir basket daha bularak farkı 16 sayıya çıkardı ve avantajı ele geçirdi. Serbest atışlarda hata yapmayan temsilcimiz Fransız rakibini 69-51 mağlup etmeyi başardı.

Hatay BŞB’de Snytsina 22 sayı 4 ribaunt, Courtney Paris 9 sayı 10 ribaunt, Bahar Öztürk 19 sayı 7 ribaunt 5 asistle oynadı.

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol Takımı’nın EuroCup’taki rakibi de belli oldu. Dün yapılan kura çekiminde Hatay’ın Meleklerinin çeyrek finaldeki rakibi Wisla Krakow oldu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here