Melekler, Rusya’dan da Üzgün Döndü!

0
103

bayan basketbol (47)Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 8. hafta maçında Rusya’nın Nadezhda Orenburg ekibine deplasmanda 63-54 yenildi. Orenburzhje Salonunda parkeye çıkan Hatay’ın Melekleri, Courtney Paris’in 20 sayı, 21 ribaundlık performansına rağmen Rusya deplasmanından galibiyet çıkaramadı.

Ev sahibi Nadezhda, karşılaşmaya Mitchell, Zhedik ve Williams’ın kaydettiği sayılarla 6-0’lık seri yakalayarak başladı. Oyun üstünlüğünü elinde bulunduran ev sahibi, ilk çeyreği de 14-8 önde kapattı. Müsabakanın ikinci çeyreğine Zahui’nin üç sayılık basketiyle başlayan Rusya temsilcisi, bu oyuncusunun 13. dakikadaki isabetiyle farkı çift hanelere çıkarttı: 18-8. Mitchell, Williams ve Zahui’nin skora katkı sunması, Nadezhda’nın soyunma odasına 34-17 üstünlükle gitmesini sağladı.

Temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi, maçın ikinci yarısına etkili başladı, Paris ve Bahar Öztürk’ün art arda attıkları sayılarla 25. dakikada fark 10 sayıya kadar indi: 36-26. Williams ve Mitchell’in etkili performansıyla rakibinin farkı kapatmasına müsaade etmeyen ev sahibi, son çeyreğe de 47-38 önde girdi.

Mücadelenin son çeyreğine başarılı isabetlerle giren Hatay’ın Melekleri. 34. dakikada farkı 5 sayıya kadar (49-44) indirdi. Savunma sertliğini arttıran ve Mitchell’in basketleriyle toparlanan ev sahibi takım, 35. dakikada yeniden farkı çift hanelere taşıdı: 56-44. Periyodun kalan bölümü karşılıklı isabetlerle geçilirken, maçın sonunda Nadezhda, sahadan 63-54’lük galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Rus ekibi Nadezhda, sekizinci maçında yedinci galibiyetine ulaşırken, temsilcimiz ise gruptaki 6. mağlubiyetini aldı. Nadezhda Orenburg’da Tiffany Mitchell 19 sayı, 5 ribaund, Amanda Zahui 16 sayı, 9 ribaund, Elizabeth Williams 8 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren isimler oldu. Hatay BŞB’de ise Courtney Paris 20 sayı, 21 ribaund, Bahar Öztürk 11 sayı, 10 ribaund ve Katya Snytsina 9 sayı (3/20 saha içi isabeti), 6 ribaund, 5 asist ile karşılaşmayı tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here