Melekler, İspanyol Ekibinden Rövanşı Aldı

0
75

bayan basketbol (49)Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi, İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida’yı 68-64 mağlup etti. Maçın en skorer ismi 22 sayıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Snytsina olurken, Perfumerias Avenida’da Elonu 15 sayı üretti.

Euroleague’de mücadele eden temsilcimşiztmeye hak kazanan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, İspanyol ekibi Perfumerias Avenida’yı kendi evinde konuk etti. Antakya Kapalı Spor Salonunda oynanan ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçı Hatay’ın Melekleri 4 sayılık farka kazanmasını bildi. Taraftarın desteğini alarak maça çıkan Hatay’ın Melekleri İspanya’da oynanan maçın rövanşını alarak bu galibiyetle Avrupa Şampiyonası yolunda önemli bir engeli de geçmiş oldu.

Maça hızlı başlayan konuk ekip, Dominguez ve Elonu’nun sayılarıyla ilk dakikaları önde götürdü. Her iki takımda skor bulmakta zorlanırken, Tuğba, Paris, Hurst ve Snytsina ile 9-2’lik seri yakalayan Hatay Büyükşehir Belediye ilk çeyreği 19-17 üstün bitirdi. Konuk ekip, ikinci çeyreğe De Souza’nın basketiyle girerek skorda dengeyi yakaladı ve son 4:47’ye 26-21 üstün girdi. Snytsina-Popovic ikilisiyle ivme yakalayan Hatay ekibi, son 2 dakikaya 31-28 önde girdi. Ouevedo’nun son 22 saniyede attığı üçlükle ilk devre 31-31’lik eşitlikle kapandı.

Maçın ikinci yarısı De Souza ve Hurst’un karşılıklı basketleriyle başlarken, temsilcimiz, Hurst, Paris ve Snytsina’nın sayılarıyla 25. dakikayı 42-37 önde geçti. Kalan sürede Hurst ve Snytsina’nın basketleriyle üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip, Bahar, Marginean, Paris ve Snytsina’nın skorer oyunuyla son çeyreğe 14 sayı (57-43) önde girdi önde girdi.

Final periyotuna da hızlı giren konuk ekip, son 3:31 dakikada farkı 1 sayıya (61-60) çekti. Rakibinin 17-4’lük serisine Snytsina ve Paris ile karşılık veren Hatay Büyükşehir, son 2 dakikaya 66-62 önde girdi. Kalan sürede Hurst ile 2 sayı bulan temsilcimiz sahadan 68-64 galip ayrılmasını bildi.

Maç sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Hatay BŞB Takımı Antrenörü Katerini Chatzidaki ; “Çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. İlk oynadığımız maçı 30 sayı farkla kaybetmiştik. Bu maça çok iyi hazırlandık. Daha az top kaybedip daha çok hücum yapmayı planladık ve bunun için çok çalıştık. Takım kimliğini ve enerjisini ortaya koyan takımımızı kutluyorum” dedi.

Kadınlar Euroleague’te B grubunda yer alan Hatay BŞB, İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida ile deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmadan 30 sayı farkla 92-62 mağlup ayrılmıştı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here