Melekler Dolu Dizgin İlerliyor!

0
99

bayan basketbol29Aldığı Galibiyetlerle Ligin Flaş Takımı Olan KBSL Temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, Mersin BŞB’ye de Acımadı…

Türkiye Kadın Basketbol Süper Ligi’nde (KBSL) mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Kadın Basketbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediyesi (BŞB) takımını da Mağlup etmeyi başardı.

Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya giderek tribündeki yerini alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven, maçı yakından takip ettiler.

Son Çeyrekte Müthiş Geri Dönüş…

Ligin ilk haftasından bu yana ortaya koyduğu pozitif ve üretken oyunla KBSL’nin flaş ekibi olmayı başaran Melekler, maçın ilk çeyreğini 24-18’lik skorla geride noktaladı. İkinci sette gardını düşüren temsilcimiz üçüncü sete potasında gördüğü basketlerle 43-32’lik skorla geride girdi. Üçüncü sette farkı kapatarak maça ortak olan Hatay’ın Melekleri, son çeyrekte ortaya koyduğu müthiş performansla geri dönüş yaparak maçı 77-72’lik skorla kazanmasını bildi.

Oynadığı 13 maçın 9’unda galibiyet elde etmeyi başaran temsilcimizde, Natalie Hurst 23 sayı, 5 ribaund, 7 asistle yıldızlaşırken, Katisaryna Snytsina 17 sayı, 7 ribaund, 3 asistle oynadı.

Bu sezon 4. yenilgisini temsilcimizden alan Mersin BŞB’de ise ise Angel McCough’un 33 sayı, 10 ribaund, 5 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Hatay’ın Melekleri, bu sonuçla ligin ilk devresini 22 puan ve averaj ile üçüncü sırada kapatırken, liderlik iddiasını ligin 2. yarısına taşımayı başardı.

Melekler, Türkiye Kupası’nda Galibiyet Arayacak

12 takımın 3 grupta mücadele ettiği Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) Türkiye Kupası’nda heyecan kaldığı yerden devam ediyor. 8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen ancak Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından ertelenen Kadınlar Türkiye Kupası Eleme Grubu, Abdullah Gül Üniversitesi-Hatay Büyükşehir Belediye karşılaşmasının oynanacağı tarih ve salon belli oldu. TBF Ligler Direktörlüğü tarafından yapılan açıklamada, ertelenen maçın 7 Ocak 2016 Perşembe günü (yarın) saat 18.00’de Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacağı öğrenildi.

C Grubu’nda oynanacak Abdullah Gül Üniversitesi-Hatay Büyükşehir Belediye maçı sonrasında finallere kalan son takım belli olacak. Oynadığı iki maçta bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde eden temsilcimizin grupta 3 puanı bulunuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here