Mecliste 48 Madde Görüşülerek Karara Bağlandı

0
111

büyükşehir meclis34Hatay BŞB Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılı Ocak Ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında toplandı. 48 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında;

Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığının 5393 sayılı belediye kanununun 25’inci maddesine istinaden Denetim Komisyonu üye sayısı ve isimleri gizli oy, açık sayım ve döküm ile Rıfat Sarı 70, Mehmet Kalkan 70, Cengiz Yıldız 71, İbrahim Güzel 61, Hüseyin Afrin 64 oy alarak denetim komisyonu belirlendi.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının HATMES Gıda Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Ufuk Ekşi tarafından Büyükşehir Belediyesine şartsız (hibe) bağış olarak devredilmesi ile ilgili teklifi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

büyükşehir meclis35

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının sözleşmeli personelin ücretlerinin taban ücret üzerinden belirlenmesi ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığının Akıllı Ulaşım Sistemleri TEDES kurulum çalışmaları gereği kamu kurum ve kuruluşlar ve kanunda tanımlanan diğer kurumlar ile Ortak Hizmet Protokolü düzenlenebilmesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Fen İşleri Daire Başkanlığının Antakya, İskenderun ve Payas Organize Sanayi Bölgelerine ait yolların asfalt kaplanması ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığının Hatay Devlet Hastanesine yapılan belediye otobüs seferlerinin 31 Ocak 2017 tarihine kadar ücretsiz olarak, Şubat 2017 tarihi itibariyle UKOME’nin belirleyeceği ücret tarifesi ile hizmet vermesine ilişkin teklif oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının sonunda, HBB Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 8 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here