Mansuroğlu; “Bu Memleket Ne Zaman Dara Düşse, Direnecek CHP Var”

0
149

chp-etkinlik1CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu; “Bu Memleket Ne Zaman Dara Düşse, Direnecek CHP Var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanlığı tarafından ‘Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz’ konulu bir panel düzenlendi.

İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen panele CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Parti Meclis Üyesi Hatay Millet Vekili Mevlüt Dudu, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin, Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Payas İlçe Başkanı Rafet Özkaya, Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, Antakya İlçe Başkanı Ramiz Parlar, Kurultay Delegeleri, İl, İlçe Yöneticileri, partililer vatandaşlar katılım gösterdi.

Panelde ilk konuşmayı İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptı. 29 Ekim tarihinin bir devrimin yıldönümü olduğunu vurgulayan; “Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir. Ben Cumhuriyet çocuğu olmaktan ayrıca Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olmaktan şeref duyuyorum. Cumhuriyeti her türlü fedakârlık ve kanlarıyla kuranlar şuna emindirler ki o büyük devrimcilerin torunları olan sizlerde onu koruyacak ve yükselteceksiniz.

chp-etkinlik2

93 yıllık Cumhuriyet tarihinde 15 Temmuz örneğinde olduğu gibi kesintiye uğratılmak istendi. Devletin tüm hayati kurumları şimdiki iktidar tarafından örümcek kafalı yobaz terör örgütüne teslim edildi. Her şey tamamdı planları tıkır-tıkır işliyor ve bunlar kullanıldığını sanan uyanık iktidar ayakta uyuyorlardı. Ama bir tek şeyi hesap edemediler. Bu ülkenin çimentosu olan C.H.P Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, il ve ilçe örgütlerimiz demokrasiden yana dik duruşumuzla duvara çarptılar. Şu iyi biline; bu memleket ne zaman dara düşse her zaman Halkı doğru yönlendirip halkın önüne düşecek direnecek CHP var. Sizler varsınız. Var olacaksınız var olacağız bizimde sizlere inancımız var hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreninin saatinin son anda siyasi partilere haber verilmeden bir saat geriye çekildiğini anımsatan Mansuroğlu; “Saat 13.00’te yapılacak çelenk sunma törenine davetli olarak saat 12.30’da giderken bizlere haber verilmeden saat 12.00’de alelacele 10 dakika içinde yapıldığını haber aldık.

chp-etkinlik3

Bizzat ben hem kaymakamlık makamına hem de emniyet yetkililerini arayarak nedenini sordum bana Cuma namazı nedeniyle törenin 1 saat geri alındığını fakat bazı görevlilerin gerekli duyuruyu bizlere yapmayı unuttuklarını söyleyip özür dilediler. Arkadaşlar bilerek olsun olmasın bizlerin Cumhuriyet törenlerine katılmasını engelleyenleri eylem hakkımız saklı olmak üzere kınıyor ve sorumluların bir an önce hesap vermesini talep ediyoruz” diyerek sitem etti.

Mansuroğlu sözlerini; “93 yıllık bir çınarız. Hepimiz bizlere yüklenen bu görevin bilinciyle hareket edecek ve her zaman seçim olacak gibi çalışacağız. 30 Ağustos 1922 de emperyalist uşaklarını denize döktüğümüz gibi bu yobazları da sandığa gömeceğiz” diyerek tamamladı.

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve parlamenter sistem ile işleyen Cumhuriyet’i yaşatmak ve korumak için tüm mücadeleyi göstereceklerini anlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here