“Laikliğin Tahribatının Önüne Geçmeliyiz”

0
86

chp-il-toplantisi1Cumhuriyet Kazanımları ve OHAL Bölgesinde Gerilemeler Konuşuldu: “Laikliğin Tahribatının Önüne Geçmeliyiz”

CHP Hatay İl Örgütü, Hatay Büyükşehir Meclis salonunda  “Cumhuriyet Kazanımları ve OHAL Bölgesinde Gerilemeler” başlıklı panel düzenledi. CHP PM üyesi Yıldırım Kaya ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın birer sunum yaptıkları panelin moderatörlüğünü CHP il Yöneticisi Halil İbrahim Özgün yaptı.

Panele Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Eski milletvekili, eski Bakan Nihat Matkap, il eski Başkanı Servet Mullaoğlu, Murat Hayzaran, HBB Genel sekreter yardımcısı Dr. Sait Günal, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Antakya ilçe Başkanı Ramiz Parlar, Hatay il Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ve partililer katıldı.

CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, tarihsel bilgiler ışığında Cumhuriyetin kazanımlarını anlatırken bugünkü Türkiye kıyaslaması yaptı. Kaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın hakları, dış siyaset, iç siyaset, sanayileşme hamleleri gibi birçok konuda ülkenin önünü açtığını ifade etti. AKP’nin ise ekonomi politikalarının ülkeyi gerilettiğini, birçok fabrikanın kapısına kilit vurulduğunu, Kitlerin satıldığını, Komşu ülkelerin hepsiyle sorun yaşadığımızı, ülkede canlı bombaların çeşitli eylemler yaptığını, bazı sınır bölgelerinin IŞİD çetelerine teslim edildiğini savunan Kaya, bu olumsuzlukların önlenmesi için ülkenin CHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

chp-il-toplantisi2

Kaya, “CHP zihniyeti bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurdu. AKP ise çocuklarına filolar kurdular. CHP iktidarında Sanayinin ilk temelleri atıldı. AKP ne kadar kit varsa kapısına kilit vurdu.14 yılda bir tek devlet yurdu açılmadı. CHP Hatay’ı referandumla Türkiye’nin bir şehri yaptı. AKP Süleyman Şah Türbesini Suriye’den kaçırıp topraklarımızı IŞİD çetelerine teslim etti. Aramızdaki fark bu kadar açıktır. CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Bu toplumun bütün değerlerine sahip çıkıyor. AKP ülkenin ayrıştırıcı gücüdür. Tek adam diktatörlüğüne karşı çıkıyoruz. CHP ülkemizi çok partili sisteme geçiren partidir. Cumhuriyetin kazanımlarıyla yetinmeyip yeni kazanımlar eklemeliyiz. Hatay’dan güneyden esen rüzgâr Ankara’daki iktidar yolunun açılması demektir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, birbirinden anlamlı mesajlar verdi. Altay konuşmasında “Cumhuriyet, laik, demokratik, hukuk eşitliği özelliği ile anlamlıdır” ifadelerine yer vererek Cumhuriyetin bir modernleşme projesi olduğunu söyledi. CHP’nin onlarca yıldır iktidar olmadığını belirten Altay; “Bizlerin bugünlere gelmemizi sağlayan Atatürk sevgisidir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin önünde inanç eksenli bir psikolojik duvar olduğunu belirterek Anayasada kurucu felsefe, kurucu irade olduğunu vurguladı. Altay konuşmasının devamında; “Bu felsefeyi anayasadan çıkarabilecek bir babayiğit yoktur. O çıkarsa bu ülkede iç savaş olur. Bu ülkeye hiçbir şekilde şeriat gelmesi söz konusu değildir” dedi.

Altay başarılı olmanın “Cumhuriyeti hep birlikte kurduk” demekten geçtiğini söyleyerek; “Devletin laik niteliği tahrip ediliyor. Bu tahribatın önüne geçmeliyiz. Temel mesele budur” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here