Mansuroğlu; “Karanlıkta Kalmaya Hazırız, Yeter ki Halkımız Aydınlığa Kavuşsun”

0
57

Faturalarını ödemeyince elektriği kesilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘karanlıkta kalma’ eylemini desteklediklerini kaydeden CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Bütün camia olarak karanlıkta kalmaya hazırız yeter ki halkımız aydınlığa kavuşsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz şubat ayında art arda gelen elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu bugünse sosyal medya hesabından bir video paylaşarak evinin elektriğinin kesildiğini açıkladı. 1 hafta boyunca eşiyle karanlıkta kalacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek 3 talepte bulundu. Kılıçdaroğlu; “Elektriğe ve diğer enerji kalemlerine yaptığın zamları derhal geri çek, enerjide KDV’yi sıfırla ve toplam geliri asgari ücretten düşük olan abonelerin elektrik tüketimini enerji çekleriyle karşıla” dedi.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun bu eylemine sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da; “Biz defalarca söyledik, başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, ülkenin gerçekten çok karanlık bir dönemden geçtiği bir zamanda bir hafta karanlıkta kalmak bana göre çok fazla bir bedel değil. Biz ülkemizin aydınlığa çıkması için gerekirse bir ömür boyu karanlıkta kalmaya hazırız ama tüm halkımızdan da şu talebimiz var; gerçekten bu zam ve zulme karşı halkımızın uyanık olmasını, özellikle bu son yapılan akaryakıt zammına elektrik zammına tepki göstermesini istiyoruz.

Pazarlardan kredi kartı ile alışveriş yapmak zorunda kalan vatandaşımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi Liderinin ödemesi gereken bir diyet değil, tüm ülkenin bu konuda birleşik bir tepki göstermesi lazım. Başta biz siyasiler kesinlikle halkı sokağa dökmek gibi bir niyetimiz yok ama halkımızın da bu konuda duyarlı ve tepkili olmasını istiyoruz. Genel başkanımızın bu eylemini sonuna kadar destekliyoruz, yanındayız gerekirse örgüt olarak, bütün camia olarak karanlıkta kalmaya hazırız yeter ki halkımız aydınlığa kavuşsun” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here