‘Mahallede Ramazan Etkinlikleri’ Bugün İskenderun’da!

0
127

ramazan şenlikleri9Eski Ramazanlar Hataylılarla Buluşmaya Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Mahallede Ramazan Etkinlikleri” kapsamında hemşerilerine özlenen eski Ramazanları yaşatarak mübarek ayı mutlu bir şekilde geçirmelerine vesile olmayı sürdürüyor.

Önceki gün Altınözü halkıyla, büyüklerimizin anlattıklarıyla günümüzde heves edilen eski Ramazan eğlencelerini buluşturan Başkan Savaş, bugün de İskenderunlularla buluşuyor.

Altınözü’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Türk Tiyatrosu’nu oluşturan unsurlar sergilendi. Çanakkale Savaşları’nda insanüstü bir çaba ile top mermisini sırtlayarak adını Türk Tarihi’ne altın harflerle yazdıran Seyit Onbaşı’nın canlandırıldığı sırada yaşanan milli duygu yoğunluğu alkışlara yansırken, Şair Ahmet Coşkun’un “Ben Türkiye’yim” adlı şiirine etkileyici sesiyle eşlik eden Volkan Sönmez izleyenleri adeta büyüledi.

ramazan şenlikleri11

Programın bitimine doğru sahneye alkış yağmuru altında davet edilen Başkan Savaş yaptığı kısa konuşmada “Bugün Altınözü’nde hemşerilerimizin gülen yüzleriyle karşılaşmak bizim amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Büyüklerimizin hep özlemle yad ettiği eski Ramazan eğlencelerini siz değerli hemşerilerimizle buluşturarak mübarek ayın keyifli bir şekilde sürmesine vesile olduysak ne mutlu bize. Bu anlamda siz kıymetli hemşerilerime Mübarek Ramazan Ayı’nda sağlık, mutluluk, huzur ve bolluk temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HBB Ramazan Etkinlikleri İskenderun Halkı İle Buluşuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği eğlenceler tüm Hatay’ı dolaşarak Hataylılara festival havası yaşatmaya devam ediyor. Etkinliğin bu akşamki adresi İskenderun olacak.

ramazan şenlikleri10

Mahallede Ramazan Etkinlikleri adı altında ilçe ilçe etkinlik düzenleyerek Hataylıların birlik, beraberlik ve kardeşliğini pekiştirmeyi hedefleyen HBB, Ramazan etkinliklerinde İskenderunlu hemşerileri ile buluşacak.

3 Temmuz Cuma günü (bugün) İskenderun Sahil 3 ve 5 nolu Belediye Tesisleri Arası’nda gerçekleşecek olan Ramazan Etkinliği, Geleneksel Ramazan Kültürü’nü yansıtmak adına sergilenecek görsel şovlar ve şiir dinletileri ile İskenderun halkına unutulmaz dakikalar yaşatacak.

HBB’nin Ramazan Ayı Etkinlikleri adı altında düzenlediği iftar yemekleri ve çeşitli etkinlikler tüm Ramazan ayı boyunca Hataylılarla buluşmaya devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here