“Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Çalışma Bakanlığının Bir Girişimi Var mıdır?”

0
59

serkan topal (26)CHP’li Vekil Topal Nursan Çelik Fabrikası Çalışanlarının Mağduriyetlerini Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, Nursan Çelik fabrikası çalışanlarının mağduriyetlerini meclise taşıdı.

TBMM Genel Kurulunda Çalışma Bakanına Hatay’da faaliyet gösteren Nursan Çelik fabrikası çalışanlarının mağduriyetlerini soran Milletvekili Topal, mağduriyetlerinin giderilmesi için Çalışma Bakanlığının veya hükümetinizin bir girişimi olup olmayacağına yanıt aradı.

900 kadar çalışanı ve 40’ı bulan taşeron firması ile birlikte binlerce kişinin evine ekmek götürmesini sağlayan sanayi devi Nursan Çelik’in 2015 Aralık ayından bu yana üretimi durdurmuş durumda olduğunu ifade eden CHP’li Vekil Topal; “2015 yılında 500 büyük sanayi kuruluşu listesine 1 milyara yakın cirosuyla 85’inci sıradan giren bu firma iktidarın ekonomi politikaları neticesinde üretim yapamaz durumdadır. Bu fabrikanın çalışanlarının sigorta primleri ödenmekte, maaş bordroları tanzim edilmekte fakat bordro karşılığı ödenmesi gereken ücretlerini alamamaktadırlar. İş gücü istatistiği açısından çalışıyor gibi gözükseler de aslında ücret alamadıkları için fiilen işsizler. Bu fabrikanın tekrar üretim sürecine dönmesi ve millî ekonomiye katkı sunması açısından Hükümetinizin bir desteği olacak mı? Burada çalışan işçilerin haklarının korunması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Çalışma Bakanlığının veya Hükümetinizin yaptığı bir girişim var mıdır? Bu fabrikanın mağdur çalışanlarına buradan bir müjde verebilecek misiniz?” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here