LYS’nin İskenderun’da da Yapılacağı Kesinleşti

0
116

İl merkezlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın İskenderun’da yapılabilmesi için uzun uğraşlar veren Ersoy Koçak, sınavın İskenderun’da yapılacağının kesinleştiği müjdesini verdi.

“Hatay’da LYS’de Öğrencilere Fırsat Eşitliği Tanınmalı, Sınavlar İskenderun’da da Yapılmalı!” diyerek yola çıkan veli Ersoy Koçak’ın girişimleri sonuç verdi. 9 Mayıs 2016 tarihinde “LYS İskenderun’da Yapılmalı” başlığıyla yayınladığımız haberimizle kamuoyuna duyurduğumuz veli Ersoy Koçak talebine olumlu yanıt gelmesiyle Koçak gazetemize gelerek sevincini paylaştı.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın 2017 yılından itibaren İskenderun’da da yapılması için girişimlerde bulunan duyarlı öğrenci velilerinden Ersoy Koçak’ın yaptığı bu girişimler olumlu sonuç verdi. Kamuoyu oluşturmak amacıyla yüzlerce öğrenci velileriyle iletişim kurarak konuyu Milli Eğitim Bakanlığına taşıyan Koçak’ın yaptığı başvuruya ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’den imzalı yazılı bir cevap gelmişti.

ÖSYM’den gelen yazıda, gelecek yıldan itibaren sınavların İskenderun’da yapılması için çalışmaların başlatıldığı ifade edilirken, LYS’lerin 2017 yılından itibaren İskenderun başta olmak üzere nüfus yoğunluğuna sahip birçok ilçe merkezlerinde yapılması ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü belirtilmişti.

2017 Oca ayında ise, LYS’nin, bu yıl nüfus ve öğrenci potansiyeli açısından 81 ilin 16’sından büyük olan İskenderun’da da yapılabileceği duyurulmuştu. 2017 yılı ÖSYS kılavuzunda; ‘LYS’lerin il merkezlerinde ve LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçelerde yapılabileceği’ ibaresi yer alırken, öğrenciler ve veliler bu ifadeye göre LYS’nin artık İskenderun’da da yapılabileceğinin sevincini yaşamaya başlamışlardı.

Uğraşlar Nihayet Sonuç Verdi

Uzun süredir LYS’nin İskenderun’da yapılması için yapılan çalışmalar nihayet sonuç verdi. Sınava gireceklerin sayısının yeterli görülmesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) kurulması ile birlikte sınavın koordinasyonunun güçlenmesi üzerine, ÖSYM tarafından bundan böyle LYS’nin İskenderun’da da yapılabilmesi kararlaştırıldı.

Bu haber üzerine gazetemizi ziyaret eden veli Ersoy Koçak; “Merkez ilçeler hariç 34 ilçede daha sınav yapılacak. Bu ilçelerin arasına İskenderun ve Dörtyol da dahil edildi. Büyük bir mutluluk yaşıyorum. Yaptığımız çabaları sonuç vermesi beni ve ailemi çok-çok mutlu etti. Artık İskenderun ve çevresinde, sınava girecek çocuklarımız yol eziyeti çekmeyecek” şeklinde sevincini dile getirdi.

Müjde! LYS İskenderun’da!

Konu hakkında bir açıklama yapan ve aynı zamanda ÖSYM İskenderun Koordinatörü olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de; “İSTE’nin kurulması ve kurumsal kimliğinin oluşması ile birlikte bu konuda oluşan duyarlılık, istek ve motivasyon bir gerçeğe dönüştü ve artık LYS İskenderun’da yapılabilecek. Artık bu sınava girecek olan, İskenderun ve yakınlarında ikamet eden adaylarımız da sınavdan hemen önceki  zamanlarını daha etkin kullanabilecekler. Emeği geçen herkese, özelikle de velilerimize, öğrencilerimize ve ÖSYM’ye teşekkür ediyoruz. Biz de sınavın en güzel şekilde uygulanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here