Baykal; “Millet Varken Kimse Tek Adam Olmayı Hak Etmez”

0
97

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yoğun bir şekilde sürdürdüğü referandum çalışmaları kapsamında Hatay’a geldi.

CHP Hatay İl Başkanlığı tarafından organize edilen açık hava toplantısında bir konuşma yapan Baykal, konuşmasına Hatay’ın önemine vurgu yaparak başladı. Hatay’ın Türkiye’yi oluşturan bir yer olduğunu kaydeden Baykal; “Türkiye kurulduğunda bir Türkiye’ydi. Bir süre sonra Hatay’la birlikte başka bir Türkiye oldu. Savaşmadan, kan akıtmadan, barışla, diplomasiyle, devlet adamlığı ile, doğru yönetimle, hem Hatay’ın doğru yönetimiyle, Hatay yöneticilerinin doğru tenzihleriyle hem de Türkiye’nin doğru yönetimiyle bir bütünleşmenin, bir kavuşmanın, bir kucaklaşmanın, bir kaynaşmanın hayata geçirildiği en önemli olay işte burada yaşandı. Hatay Türkiye oldu. Türkiye’ye Hatay damgasını vurdu” dedi.

‘Hayır’ı savunanların ‘terörist’ ilan edilmesine sert tepki gösteren Baykal; “Hükümetin Evet kampanyasını devlet desteğiyle yapıyor. Sabah televizyonda Cumhurbaşkanı, akşam da Başbakan… Televizyon kanalları korkudan başka yayın yapamıyor. Hükümet televizyon kanallarından milletin yarısına hakaret ediyor. 24 kanal var şu korkuya bakın, 24 kanal gece gündüz, bu kampanyayı devlet olarak halka karşı götürüyor. Peki halk ne diyor? Halkın kendi vicdani değerlendirmesi var. Yani aklını sana mı emanet etti halk? Sen devletin bütün imkanlarını olanaklarını kullanacaksın, harcama ve reklam bol, her yerde afişler asılmış, milleti bir gör bakalım. 16 Nisan’da göreceksin milleti. Bir de çıkıp ‘Aman ha hayır derseniz teröristler de hayır diyebilir, o zaman sende terörist olursun’ demeye getiriyorlar. Hatay meydanında bir kez daha söylüyorum ben bu oylamada hayır oyunu vereceğim. Ben hayır diyeceğim ama bana terörist diyecek olanın da alnını karışlarım. Çok açık bu referandum da halkımız vicdanını dinleyip hayır diyecektir, bundan hiç kuşku duymuyorum” diye konuştu.

Sadece muhalefetin değil Ak Partili pek çok vekilin de ‘hayır’ oyu kullanacağını savunan Baykal, Ak Partili vekillerin Mecliste kullanamadıkları ‘hayır’ oyunu önümüzdeki seçimde referandum da sandıkta kullanacaklarını öne sürdü. 16 Nisan’da milletin alacağı bir ‘hayır’ kararının, Türkiye’de milletin demokrasi bayrağını en yukarıda dalgalandırması anlamına geleceğini vurgulayan Baykal; “Sen şimdi 15 yıldır ordasın, yaptıklarını bir hatırlayalım bakalım sen tek adam olmayı hak ediyor musun? Kimse hak etmez millet varken. Millet varken kimse tek adam olmayı hak edemez, hele sen hiç etmezsin” diyerek eleştirilerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here