“Lise Çağındaki Gençlerin %6 sı Uyuşturucu Kullanıyor”

0
59

chp gençlik1CHP Gençlik Kolları Başkanı Yeşilmen’in Uyuşturucu ile Mücadele Günü Mesajı;

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle  basın açıklamasında bulundu. CHP’li Yeşilmen, yaptığı açıklamada lise çağındaki gençlerin % 6’sının uyuşturucu kullandığına değindi.

Bağımlılık yapan maddelerin kullanımının tüm dünyada oldukça yaygınlaştığını, yaş ortalamasının da gitgide düştüğünü ifade eden Yeşilmen, uyuşturucunun dünya genelindeki durumuna değindi. Bu bağımlılığın çok genç yaşta arkadaş ortamındaki bilinçsiz hevesler sonucunda ortaya çıktığına işaret eden Mehmet Yeşilman ülkemizde yapılan bir araştırmayı örnek göstererek bu araştırma sonucunda lise çağındaki gençlerin %6 sının uyuşturucu kullandığını belirtti.

Bu durumun toplum üzerinde sayılamayacak kadar çok olumsuz etkisi olduğunu söyleyerek var olan etkinin en aza indirilebilmesi için eğitimin önemli bir kıstas olduğunu kaydeden Yeşilmen;  “Ülkemizdeki adaletsizlik, işsizlik ve çeşitli ekonomik sıkıntılar uyuşturucu kullanımını tetiklemektedir” dedi.

Toplumsal sorunların uyuşturucuyu birinci dereceden etkilediğini, sorunların düzelmesi ile uyuşturucu kullanımının da azalacağını söyleyen Yeşilmen; “Bağımlı olmayanın umudu, umudu olanın ise her şeyi vardır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here