Liman Lojistiği İTSO’da Masaya Yatırıldı

0
397

Geçtiğimiz günlerde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Alman Sequa firması arasında imzalanan ‘Türk-Alman İşbirliğinde Mesleki Beceri Geliştirme Projesi’ kapsamında, ‘Liman Lojistiği’ hakkında toplantı düzenlendi.

İTSO’da gerçekleştirilen toplantıya, Alman Kalkınma Kuruluşu Sequa’nın Türkiye Direktörü Aynur Kuytu, Hatay Proje Koordinatörü Bülent Yüce, Hamburg Ticaret Odası’ndan Birgit Schweberg, Sequa Almanya Temsilcisi Kerstin Schulz, Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak, Limak Port’tan Nilay Güngör, Ayşen Aşçı, Mehmet Gemili, İzzet Sönmez, Yazıcı Liman Hizmetlerinden Murat Sabit Boğur, Assan Liman’dan Tarık Efe Kendir, MMK Liman İşletmelerinden Gürol Çetin katılım gösterdi.

Protokol kapsamında Mültecilere ve Türk dezavantajlı gruplara yönelik Liman Lojistiği ile ilgili Mesleki eğitimlerin verilmesi konularını görüşmek üzere İskenderun’a geldiklerini belirten Sequa Türkiye Direktörü Aynur, Kuytu; “Proje kapsamında İstanbul, Ankara, Mersin, Hatay, Kilis ve Gaziantep illerinde kursların verilmesi planlanmaktadır. Burada amaç, mevcut Suriyelilere Türkçe dil eğitimi vermek, diğer taraftan da sosyal entegrasyonlarını sağlayacak Meslek edinmelerini sağlamak. Esas mesele ise buradaki Suriyelilerin ve Türk vatandaşların ortak bir çalışma içerisinde meslek edinmeleridir. Bu kurslar için 15 milyon Euro bütçe oluşturuldu. Bu kurslardan birini de İskenderun’da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Liman ve lojistik konularında yetkili müdürler ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak’la birlikte projenin amacı ve lojistik konularını görüşmek için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini kaydeden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İskenderun’da gerek Mültecilere gerekse Türk vatandaşlara yönelik verilecek eğitimin amacı, bu kişilerin topluma kazandırılmaları, dil eğitimlerinin verilmesi, liman ve lojistik konularında eğitimlerin verilmesi… Gerek mültecilerin, gerekse Türk vatandaşların meslek edinmelerine yönelik Alman Sequa firmasının bölgemiz için ayırdığı bütçeyi de göz önünde bulunduracak olursak, ekonomik ve sosyal yönden istihdama önemli katkı sağlanabilir” diye konuştu.

Alman Sequa firması ile yaptıkları protokol gereği, Suriyeli Mülteciler ve Türk vatandaşlarının aynı oranda meslek edindirme projelerinden faydalanacaklarını kaydeden İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen de; “Biz bu şehri temsil eden kurumlarız. Bir şekilde onlara da hizmet verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Alman Sequa firması da bu teklifimize olumlu yaklaştı. Bizim önceliğimiz bu şehirde işe ihtiyacı olan, eğitime ihtiyacı olan veya limanlarımızda sizin istihdam etmek isteyip de bulamadığınız, liman ve lojistik konularda ihtiyaç duyulan elemanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapmak. Zannediyorum Alman Sequa firmasının da çalışması bu yönde olacak” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here