Lekesiz; “Çarşı Çökerse Şehir Çöker”

0
67

vali-esnaf ziyaret1Vali Lekesiz, İskenderun Esnaf Oda Başkanlarıyla Buluştu

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz İskenderun Esnaf Odaları Başkanlığını ziyaret ederek, oda başkanlarıyla bir araya geldi.

Esnaf odaları birliği başkanı Uğur Fırat ve oda başkanları tarafından karşılanan Vali Lekesiz’e ziyaretinde İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de eşlik etti. Uğur Fırat ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Celalettin Lekesiz’i ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını belirtti. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise İskenderun esnaf odalarının, hizmetin vatandaşa ulaştırılması noktasında başarılı çalışmalar yapmakla birlikte sosyal sorumluluk projelerini de yerine getiren başarılı sivil toplum örgütleri olduklarını belirterek oda başkanlarına teşekkür etti.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise esnafın çarşının merkezi olduğunu ve çarşı çökerse şehrin çökeceğini belirterek esnafın öneminden söz etti. Vali Lekesiz; “Türkiye çevresine güven veren ekonomisiyle istikrarı ile geleceğe güvenle bakan bir ülke. Hatay ise farklı dil, din, ırk ve mezheplerin bir arada kardeşçe yaşadıkları bir coğrafya. Hatay coğrafyasının tüm renklerinin korunması için tüm özeni gösterdiğimizin ve sorumluluklarımızın farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

vali-esnaf ziyaret2

Esnaflarımızın, daha güçlü bir Türkiye, Hatay ve İskenderun için ayrı bir yeri vardır. Bir taraftan istihdam oluşturan bir taraftan toplumun değerlerine sahip çıkan esnaflarımız toplumumuzun bel kemiğidir. Şehirlerin nabzının attığı yer çarşılardır benim düşünceme göre çarşı çökerse şehir çöker, çarşıların çökmemesi içinde esnafın moral motivasyon ve keyfinin yerinde olmasıdır.

Yaklaşık 5 yıldır buradayım ve kaymakamlar ve vali yardımcılarıyla toplantı yapmadan önce esnaflarımızı gezerim ve çarşının nabzını esnaflarımızdan alırım. Bizim iyi dediğimiz hizmetlerin gerçekten nasıl olduğunu esnaflarımızdan öğreniyorum. Çünkü şehirde iyi veya kötü ne olursa olsun bu bilgiler çarşıya akar ve esnaf bilgi havuzu haline gelir. Biz esnaflarımızı gerçekten önemsiyoruz ve değer veriyoruz. Sorunlarının çözümü noktasında da elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Konuşmalar sonrasında İskenderun esnaf odalar birliği başkanı Uğur Fırat ziyaretin anısına Vali Celalettin Lekesiz’e kahve fincan takımı hediye etti. Vali Lekesiz önümüzdeki günlerde düzenlenecek geniş kapsamlı bir kahvaltılı toplantı ile esnafla bir araya gelineceğini ve sorunların görüşüleceğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here