Kültür Mirasımızı Ayağa Kaldıracağız!

0
65

Vali Lekesiz, Şenköy Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni Yerinde İnceledi

Tarihi ve kültürel mekânların bulunduğu bölgelerin, semtlerin ve sokakların korunmasına, turizme kazandırılmasına ve özenle geleceğe aktarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Valiliğimizin koordinesinde İl Özel İdaresi’nin desteği ile hayata geçirilen Şenköy Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Şenköy Beldesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan toplam uzunlukları 980 metreyi bulan, Şehit Abdullah Küçük, Nazım Okşarel, Dostlar, Dolaşık, Şehit Abdülkerim Dönmez sokakları ile Nos Çıkmazı ve Ethem Güven Alanı’nda bulunan tescilli veya tescilsiz tüm yapılara ve sokak elemanlarına müdahale edilerek sokaklar özgün dokusuna kavuşturulacak.

Proje kapsamındaki çalışmaları yerinde görmek üzere geçtiğimiz hafta sonu Şenköy Beldesine giden Vali Celalettin Lekesiz, ilgililerden bilgi aldıktan sonra projeyi belde halkı ile paylaştı.

Şenköy Gibi Bölgelerimizi Yeniden Ayağa Kaldırıyoruz

Vali Lekesiz, Şenköy gibi geleneksel sivil mimari özellikler taşıyan evlerin, yapıların ve binaların olduğu yerleşim yerlerinin günümüzde maalesef fazla kalmadığını, oysa bu gibi yerlerin insan-mekan ilişkileri açısından fevkalade önemli olduğunu ifade ederek; “Bir zamanlar bizim öyle şehirlerimiz ve beldelerimiz vardı ki, buradaki mekan ilişkileri, insanların kederde ve tasada bir ve beraber olmasını adete zorlayan bir mekan ilişkisiydi. İşte Şenköy gibi bölgelerimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz ki, bu kültür mirası da ayağa kalksın, canlansın” dedi.

Bu kapsamda hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geçtiğini, ihalesinin de yapıldığını söyleyen Lekesiz, toplam 2 buçuk milyon liraya mal olacak projenin, 2013 yılı sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Burası Çok Canlı Bir Hale Gelecek!

Proje ile beldenin; evlerin ve sokakların restore edildiği, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlandığı, sokakların cıvıl-cıvıl olduğu bir destinasyon içinde önemli bir durak yeri olacağını kaydeden Vali Lekesiz; “Birkaç yıl içerisinde burası yerli ve yabancı ziyaretçilerin konaklayabileceği önemli bir turizm merkezi olacak. Bu durum şüphesiz hem sosyal ve kültürel ilişkiler hem de bölgeye sağlayacağı ekonomik katkı açısından önemli. Burası çok canlı bir hale gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Lekesiz, güreş müsabakalarının sıkça yapıldığı beldede, mevcut güreş sahasının iyileştirilmesi talebinin değerlendirileceğini kaydetti.

Vali Lekesiz’e, Şenköy Belediye Başkanı Mustafa Sayın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür veTurizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ümmühan Eryurt ile diğer ilgililer de eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here