Palmiye A Sınıfı Güvenli Hastane Oldu!

0
198

İskenderun’da sağlık alanında yaptığı yatırımlarla modern hizmet veren Özel Palmiye Hastanesi yapılan denetimler sonucu A sınıfı Hastane oldu. Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu, düzenlediği basın toplantısında, yapılan çalışmalar ve Hastaneye verilen A sınıfı hizmet standardı hakkında bilgiler verdi.

Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu ve Hastane yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda 2012 yılı çalışmaları da değerlendirildi. Çok zorlu, yoğun ve stresli bir seneyi geride bıraktıklarını kaydeden Başhekim Yılmaz Şahutoğlu; “Yeni bir yıla büyük bir umutlarla start vermiş bulunuyoruz. Sağlık sektörü toplumsal yaşamın en vazgeçilmez birkaç temel hizmet alanlarının başında geliyor.  Hayat önce sağlıkla başlar.  Sağlıklı olmayan nesiller ve toplum hiçbir alanda ne eğitim de ne toplumda ne sporda, ne de siyasette, verimli ve kaliteli bir sonuç olması mümkün değildir. Bu nedenle bizlerde sağlık alanında en iyi hizmet vermek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Palmiye Hastanesinin 4 yıl önce branş hastanesi pozisyonunda olduğunu da hatırlatan Şahutoğlu; “Yönetim değiştikten sonra üç yıl içindeki bir süre zarfında hizmet kalitesini yükseltmek için gereken neyse kaliteli hizmet standardı kadro alanında büyük bir titizlik, hassasiyet ve disipline çalışılarak bu güne gelindi. Bu toplantının amacı ise, Türkiye genelinde 21 Aralık tarihinde hastanemizde yapılan denetimlerde hizmet kalite standartları çerçevesinde bir denetimden geçtik. Bu Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde kamu ve özel hastanelerin hizmet kalitesini test ettiği ve bunların standardını belirlediği titiz bir çalışmayı kapsıyordu ve bu çalışmalar kapsamında bin 700 tane farklı parametre tek-tek sorgulanıp değerlendirildi.

Hizmet verdiğiniz hastanede personelin eğitimi, hizmetlerin ne kadar bilinçli şekilde yürütüldüğü test edildi. Teknolojik anlamda kurumun ne kadar donanımlı olduğu ülke ve dünya standartlarına uygun olarak ne kadar teknolojik cihazlar olup olmadığı, Hastalara karşı yaklaşımların nasıl olduğu, hastalara nasıl bakıldığı değerlendirildi. Kısacası hizmeti üretirken dünya standartları ile ne kadar ölçülü olup olmadığı değerlendirildi ve Bu değerlendirmeler sonunda hastanemiz A sınıfı hizmet veren hastane oldu yani Türkiye genelinde en kaliteli hizmet veren hastane yani A sınıfı hizmet veren kurumlar arasına alındı. Bu da bizi mutlu etti, yapmış olduğumuz hizmetin manevi anlamda karşılığını almanın onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Hizmet anlamında olmazsa olmaz temel ilkelerle yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Şahutoğlu; “Öncelikli olarak etik çalışacağız dedik. Bu hastalarımızın da önemsediği bir unsur! İnsanların sağlık kurumlarına ve hekimlerine olan güvenini kazanmak için güler yüzlü bir ortam hazırlamak için çalıştık ve hizmet sunmak için dünya standartlarını yakaladık. Bundan sonra da çalışmalarımız aynı titizlikle devam edecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here