KOSGEB’ten Sanayi KOBİ’lerine “Yeşil Sanayi Destek Programı” Çağrısı

0
15

KOSGEB Hatay Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; KOBİ’lerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve uluslararası rekabet gücünü artırmaları amacıyla; Dünya Bankası işbirliği ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, KOSGEB tarafından yürütülen Yeşil Sanayi Destek Programı devreye alınmıştır.

Buna göre, KOSGEB eliyle verilecek olan 250 milyon dolarlık bütçeyle iki ayrı teklif çağrısıyla çıkılan destekle ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Sanayi KOBİ’lerinin; 2023-01 Proje Teklif Çağrısı

Bu program kapsamında KOSGEB Güneş Enerjisi Sistem kurulumu için işletme başına 14 milyona kadar destek sağlayacaktır. Çağrı kapsamında işletmelerin GES yatırımlarına ilişkin Makine ve Teçhizata; bilişim donanımı, harcanarak tükenmeyen donanımsal malzemeler de (motor, elektronik bileşenler, kasa vb.) dâhildir.

Destek oranı yüzde 60 olup faizsiz ve geri ödemelidir. Geri ödemeler proje bitiminden 1 yıl sonra başlayacaktır.

‘Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı ile işletmelerin çatı üstü ve sanayi tesisi içerisindeki birleşik güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon TL’ye kadar…’

2023-02 Proje Teklif Çağrısı

Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı ile de •Enerji verimliliği •Su verimliliği •Ham madde verimliliği •Sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü •Endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi konu başlıklarında hazırlayacakları projeler 4 milyon TL’ye kadar desteklenecektir.

Program ile ayrıntılı bilgi, aşağıdaki bilgilendirme sayfası linkinden ve KOSGEB Hatay Müdürlüğü’nden alınabilecektir.

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/9029/turkiye-yesil-sanayi-projesi

KOSGEB Hatay Müdürlüğü iletişim bilgileri:
Telefon: 0312 595 25 31
Elektronik posta: hatay@kosgeb.gov.tr

(Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here