Konuşulanlar Lafta Kaldı!

0
95

nazım culha1Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Nazım Culha, Elektrik Kesintileri ile İlgili Verilen Vaatlerin Yerine Getirilmediğini Savundu…

İskenderun’un yıllardan beri kanayan yarasını bir kez daha gündeme taşıyan Elektrik Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Nazım Culha, 6 ay kadar önce İskenderun’da Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri ve Hatay Valisinin de katıldığı toplantı da konuşulanların hepsinin lafta kaldığını ifade etti.

Gerçekleştirilen toplantıda kurum yetkililerinin katılımcılara, gerekli yatırımların yapılmakta olduğunu ifade ettiklerini söyleyen Culha, kesintilerin 2013 yılının başında  %80 oranında azalacağı sözünü hatırlattı ve günümüzde halen sıklıkla elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtti.

Yatırımların Yeterince Yapılmadığı Görülüyor

‘Elektrik kesintileri 2013 yılında da devam edecektir’ diyen Nazım Culha, havaların ısınmasıyla artacak klima kullanımlarından doğacak tüketim nedeniyle kesintilerin daha da artacağını belirti. Sıkıntılı bölgelere acilen yatırım yapılması gerektiğine vurgu yapan Culha;  “Elektrik şebekesi ile ilgili halen yatırımların yeterince yapılmadığını görmekteyiz. Bundan dolayı yaşanan elektrik kesintilerinin sıklıkla yaşanması vatandaşı mağdur etmektedir. Kesintiler, arızaların onarılmasıyla değil yatırımların yeteri kadar yapılmasıyla son bulur. Elektrik kesintileri ile ilgili verilen vaatler maalesef yerine getirilmemiştir. 2012 yılının sonlarına doğru İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında İskenderun’da sıklıkla yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili bir toplantı yapılmıştı. Toplantıya sayın valimiz, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. müdürü, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, muhtarlar ve vatandaşlar katılmıştı. Toplantıda kurum yetkilileri katılımcılara, gerekli yatırımların yapılmakta olduğunu ifade edip, bu kesintilerin 2013 yılının başında  %80 oranında azalacağını ifade etti.

Sıkıntılı Bölgelere Acilen Yatırım Yapılmalı

Ancak söylenen tarihin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen, maalesef enerji kesintileri bitmedi. Bu da şunu ifade ediyor; demek ki yeterli oranda yatırım yapılmıyor. Yapılacak yatırımlarda öncelik sırası enerjidedir. Fakat şuan ki durumda yatırımlar öncelik sırasına göre yapılmamaktadır. Dolayısıyla yetkililerin bu durumu tekrar gözden geçirmeleri gerekmektedir. Kentimizde enerji yatırımlarının kesintisiz yapılması gerekir.

Ayrıca bu konuda can alıcı noktalar da var. O noktaların iyi tespit edilip, yatırımların ona göre yapılması lazım. İskenderun’da bu anlamda birçok noktada enerji yatırımı ihtiyacı vardır. Sıcakların hızla artmaya başladığı bu günlerde, çalışacak klimalardan dolayı büyük bir enerji tüketimi olacaktır. Oluşacak tüketimden dolayı daha fazla elektrik kesintisi yaşanmaması için sıkıntılı bölgelere acilen yatırım yapılması lazım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here