Kontrollerde 7 Kadında Meme Kanserine Rastlandı

0
225

meme kanseri1KETEM, Köylerde “Meme Ultrasyonu ve Mamografi Eğitimi” Verdi…

Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdüren KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, halka eğitim ve tarama faaliyetlerini ücretsiz olarak sürdürmeye devam ediyor. “Farkında ol, sağlıklı yaşa” sloganı ile yola çıkan KETEM, İskenderun’un köylerinde sürdürdüğü “Meme Ultrasyonu ve Mamografi eğitimi” sonunda, kendilerine yardımcı olan köy muhtarlarını onurlandırdı.

meme kanseri2

Hatay Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Yamluha Coşkun ve Dr. Mehmet Çelikel, Şube Müdürü Ayşegül Betül Altun, İskenderun Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Veysel Yıldırım, KETEM İskenderun ve Antakya biriminin de hazır bulunduğu törende, muhtarlara plaket verildi. Köylerde 1330 kadını kontrolden geçirdiklerini söyleyen Dr. Selda Bilgin Dalyan, kontroller sonunda 7 kadında meme kanserine rastlandığını, maalesef sadece birkaçının erken teşhis olduğunu belirtti. Dr. Dalyan, 7 kadınında tedavi altına aldığının da altını çizdi. 36 köyde yapılan meme ultrasyonu ve mamografi eğitiminde KETEM’e en çok katkı sunan 24 muhtarı onurlandırarak, plaket takdim edeceklerini söyleyen Müdür yardımcısı Dr. Mehmet Çelikel; “Meme kanseri kadın sağlığını tehdit eden sorunların başında gelmektedir ve kadınlarda en sık görülen türüdür. Bizlerde meme kanseri konusunda farkındalığı artırmak, meme kanserinin erken tanısını sağlamak amacıyla her yıl Ekim ayını, meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak değerlendiriyoruz. Erken tanı sayesinde meme kanserinin yol açabileceği sorunların büyük bir bölümü çözümlenmekte ve tedavi sonrasında yaşam süresi ve kalitesinde önemli ölçüde artışlar sağlanabilmektedir. Meme kanseri ile mücadelenin ana amacı bu kansere bağlı ölüm hızının düşürülmesidir” dedi.

meme kanseri3

Törende yapılan konuşmaların ardından, 24 köy muhtarının plaketleri tek tek dağıtıldı. Törende ayrıca, 9 Ekim günü saat 14.00’de İskenderun Devlet Hastanesi toplantı salonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak muhtarlara yönelik Talasemi (Akdeniz Anemisi) konulu eğitim verileceği duyurularak, bu toplantıya katılmaları çağrısında bulunuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here