Konteynır Taşımacılığı Ocak Ayı İçinde Başlayacak

0
134

Vali Lekesiz İskenderun Limanında İncelemelerde Bulundu

“Bu Liman Bir Servettir!”

İlçemize, Hatay İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte dün gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, özelleştirme sonunda limanda yapılan yatırımları yerinde inceledi. Vali Lekesiz, bu tür gezilerin eğitim düzeyinde olduğunu belirti.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in Hatay İl Genel Meclisi ile birlikte İskenderun Limanına gerçekleştirdiği ziyarette, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü teşkilatı da hazır bulundu.

İskenderun Limanını 30 Aralık 2011 gününden bu yana, 36 yıllığına devralan Limak Port’un o günden bu yana limanda yapmış olduğu çalışmalar hakkında sunum veren Limak Port İskenderun Genel Müdürü Oğuz Tümiş; “Hedefimiz İskenderun Limanını 80 yıllarındaki canlılıktan daha iyi bir noktaya getirmektir. Limanda modernizasyon çalışmalarımız aşama-aşama hızla devam ediyor. Limanı en modern ve uluslar arası alanlarda kabul gören Türkiye’nin en büyük konteynır limanı haline getireceğiz. Limanda yatırım çalışmaları devam ederken, yapmış olduğumuz liman hizmetlerindeki verimlilik istatistikî bilgiler ile ortadadır. Özelleştirmenin hangi noktaya geldiğinin de en iyi göstergesidir” dedi.

Liman alan derinliğinin 10 metreden 15,5 metreye yükseltme çalışmalarının devam ettiğinin de altını çizen Tümiş, konteynır taşımacılığında kabul gören bir derinliğe kavuşturacaklarını ve bu ayın sonunda da Türkiye’nin güneyinde olmayan bir derinliğe sahip olacaklarını duyurdu.

Konteynır Taşımacılığı Ocak Ayında Başlıyor!

Sunum sonunda söz alan Vali Lekesiz, bölgemiz ve ülkemiz için İskenderun Limanın çok önemli bir tesis olduğunun altını çizerek; “Bu liman bir servettir! Limanı devralan Limak Port şirketi de akıl ile bunu nasıl zenginliğe dönüştürülebileceği yönünde çalışmalar yapıyor. Kendilerini kutluyorum.  Üretime yönelen ülkeler, ürünlerini diğer ülkeler ile rekabet edebilmesi için üretim maliyetini düşürebilmek için deniz taşımacılığına yöneliyorlar. Burada da İskenderun limanının önemi ortaya çıkmaktadır. Bunun için de sahip olduğumuz serveti konteynır taşımacılığı ile zenginliğe dönüştürmeliyiz. Limak Port’da bunu en iyi şekilde yapmaktadır. İskenderun Limanında, Ocak ayı içerisinde konteynır taşımacılığına başlanacak” diye konuştu. Vali Lekesiz, devralındığı günden bugüne kadar yapılan çalışmaların kendisini memnun ettiğini ve gelecek için umut verici çalışmalar olduğunu duyurdu.

Yapılan konuşmaların ardından, limana gelen heyet liman sahasında yapılan yatırımları yerinde inceledi. Heyet, Yunan uyruklu Ropax gemisinin içerisini de gezdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here