Kızılay’dan, 132 Can Kurtarmaya Altın Madalya Ödülü

0
129

kızılay madalya1Gazeteci Veysel Cıncık Türkiye Kızılay’ı tarafından altın madalya ile ödüllendirildi…

İskenderun’da uzun yıllardır kan bağışçısı olan Sabah Gazetesi İskenderun temsilcisi ve Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Veysel Cıncık Türkiye Kızılay’ı tarafından altın madalya ile ödüllendirildi.

Uzun yıllardır kan bağışçısı olan ve bugüne kadar kayıtlı rakamlara göre 44 kez kan bağışında bulunan gazeteci Veysel Cıncık’a altın madalya ödülü Türk Kızılay’ı genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Sefa Saygılı tarafından verildi. İskenderun Kızılay binasında düzenlenen toplantıda konuşan Türk Kızılay’ı genel başkan yardımcısı Profesör Dr. Sefa Saygılı, kan vererek insan hayatını kurtarmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu belirterek; “Böyle insanlara toplumumuzun ihtiyacı var. Kan vermenin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile kan bağışında bulunuyor. Kayıtlarımıza baktığımızda Veysel Cıncık bugüne kadar 44 kez kan vermiş her ünitenin 3 can kurtardığını hesaplarsak 132 kişinin hayatını kurtarmış oluyor. Hatay’da ilk kez İskenderun’da bir kan bağışçısı altın madalya ile ödüllendiriliyor, bu da Kızılay için Hatay’da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle ben çok duygulandım ve bu töreni yapmayı uygun gördük ve kendisini altın madalya ile ödüllendiriyoruz. Kendisine değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Profesör Dr. Sefa Saygılı İskenderun Kızılay’ın Türkiye sıralamasında ilk yirmiye girecek derecede başarılı çalışmalar yaptığını belirterek Kızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay’a da teşekkür etti.

kızılay madalya2

3 Hayat Kurtardınız Mesajını Almak Güzel Bir Duygu

Veysel Cıncık ise törende yaptığı konuşmada ilk kez askerde iken yeni doğmuş ve kanı değişmesi gereken bir çocuğa kan vererek bağışçı olduğunu belirtti. Cıncık askerlik döneminden bu yana her üç ayda bir kan bağışında bulunduğunu belirterek; “Kayıtlı 44 ama kayıt altına alınmayanlarla birlikte bu rakam aslında daha fazla. Gerçekten kan vermek çok güzel bir şey. Madalya falan hepsi boş! Kan verdikten sonra Kızılay’ın gönderdiği ‘3 kişinin hayatını kurtardınız’ mesajını almak çok güzel bir duygu. Ben kan bağışında bulunduğum için çok mutluyum bu ödüle layık gördüğünüz içinde teşekkür ederim” dedi.

Çalışmalarından dolayı bronz madalya ile ödüllendirilen Kızılay İskenderun şube başkanı Ümit Günay’da başarılı çalışmalardan dolayı takdir edildikleri için mutlu olduklarını belirterek çalışmalarda emeği geçen tüm Kızılay ekibine teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here