Kızılay; “Önceliğim Kadınlar İçin Çalışmaktır”

0
209

hdp meclis üyesi1HDP 1. sıra İskenderun Belediye Meclis Üyesi Adayı Kızılay; “Önceliğim Kadınlar İçin Çalışmaktır”

Ülke ve kent yönetiminde kadınlarında yer alması gerektiğini düşündüğü için İskenderun Belediye Meclis Üyeliğine Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nden aday olan Hilmiye Kızılay; “Eğer seçilecek olursam halkımla, esnafımla ve özellikle kadınlarla konuşmadan onların fikrini almadan hiçbir işe el atmayacağım” dedi.

HDP’den 1. sıra İskenderun Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Kızılay, meclis üyeliğinde olduğu gibi belediye başkanlığı içinde tüm halkın desteğini isteyerek; “Belediye meclis üyeliğine talip olmamın başlıca sebeplerinden biri de kadın olmamdır. Çünkü kadınlar yolsuzluğa kolay-kolay bulaşmayan siyasette daha temiz, güvenilir ve dürüsttürler. Belediyeciliğin halka hizmet yeri olduğunu özellikle vurguluyorum. Eğer seçilecek olursam halkımla, esnafımla ve özellikle kadınlarla konuşmadan onların fikrini almadan hiçbir işe el atmayacağım.

Kadınlara çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri bedava kreşler açacağıma söz veriyorum. Özellikle belirtmek istiyorum bütün kadınların ortak talepleriyle ve dayanışma içinde hareket edeceğim. İskenderun’u kadınlar için güvenilir ve rahat edebilecekleri mekânlar haline getireceğim. Bir kadına hak ettiği değeri verirseniz mutlaka mükâfatınız hak ettiğinizden fazlası olur. Çünkü cömertlik kadının doğasında vardır. Bu yüzden önceliğim kadınlar için çalışmaktır. Biz kadınlar çok eziliyoruz. Dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun bütün kadınlar mazlumdur. Birlikte olacağız ve güç oluşturacağız. Bir toplumda kadının statüsü o toplumun medeniyet ve gelişmişlik düzeyini gösterir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here