Kına Gecesi Ekibi İstanbulluları Coşturdu

0
153

hatay günleri5Hatay Folklor Eğitim Merkezi ve Spor Kulübü (AFEM-DER) Derneği’ne bağlı olarak 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Antakya Kına Gecesi’ ekibi, İstanbul’da Hatay Günleri etkinliğinde vatandaşları bir kez daha coşturdu.

Etkinliğin ikinci günü sahne alan ekip, Antakya’ya özgü kına gecesi geleneğini İstanbullularla buluşturdu. Folklorik değerlerimizi, soyut ve somut kültürümüzü yansıtması ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılması anlamında büyük değere sahip olan, kadın ve erkek olmak üzere 10 kişiden oluşan ekip, yer aldıkları etkinliklerde gerek yöresel şiveyle konuşmaları, gerek seslendirdikleri birbirinden hareketli parçaları, gerekse kına gecesine kattıkları coşku ile bu yıl da büyük sempati topladı.

İzleyenlerin ayakta alkışladığı ve sahneye çıkarak oyuna eşlik ettiği gösteride,  ekibin en kıdemli üyesi 75 yaşındaki ekip başı ‘Tarzan’ lakaplı Mustafa Kemal Şenol da, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerin yanı sıra yöresel şivesiyle de ayrı bir sempati topladı.

Hatay Valiliği’nin koordinesinde, Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliğinde, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız ve ilimizin diğer dinamikleri ile beraber gerçekleştirilen fuarda, Antakya Kına Gecesi ekibi, fuar süresince İstanbullularla beraber olacak.

hatay günleri6

Künefe Şöleninde Uzun Kuyruklar Oluştu

İstanbul’da Hatay Günleri etkinliği kapsamında Galatasaray Meydanı’nda da vatandaşlara künefe ikram edildi.

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 75.yılı anısına 75 tepsi hazırlanarak burada kurulan ocaklarda kızartılan ve üzerinde “Hatay, Sevgi, Barış, Hoşgörü, Kardeşlik” yazan künefelere şerbetini Hatay Valisi Celalettin Lekesiz döktü ve vatandaşlara ikram etti. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt’un, “ölümden başka her derde deva” olduğunu esprili bir dille anlattığı künefeden tadabilmek için stantın önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Hatay’ın toplumsal hoşgörüsü ile harmanlanan bu muhteşem lezzeti tatmadan alandan ayrılmadılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here