Kimya İhracatçılarından Uğur Ateş’e Güvenoyu!

0
168

akib genel kurul1Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Kurullarını Gerçekleştiriyor

Son seçim heyecanını 4 yıl önce yaşayan Türkiye genelinde 60 bin civarındaki ihracatçı, Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin seçimli olağan genel kurul toplantılarında bir araya geliyor. Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği bünyesindeki Sekiz İhracatçı Birliklerinin 2013 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantıları 17-29 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bünyesinde 8 ihracatçı birliği bulunan AKİB’de genel kurullar 17 Nisan 2014 Perşembe günü Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu ile başladı.

Seçimli Olağan Genel Kurulların gündemini, Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın seçiminin ardından, Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, bilanço ve gelir-gider hesaplarının incelenmesi ve onaylanması, Denetim Kurulu raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ibrası, müteakip yıl bütçe ve iş programlarının görüşülmesi ve onaylanması, yönetim kurulu başkanı ile yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’ni TİM genel kurulunda temsil edecek olan delegelerin seçilmesi, dilek ve temenniler oluşturdu.

Kimya İhracatçıları Yine Uğur Ateş Dedi

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin seçimli olağan genel kurul toplantısında, Ali Uğur Ateş başkanlığında tek liste yer alırken, Ateş, oy birliği ile 4 yıl için yeniden başkan oldu. Gelecek dönemde de kimya sektörü adına hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirten Ateş, sektörünün ihracat rakamlarını daha da yukarıya taşımak için yönetim kurulu ile birlikte özverili çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ali Kavak ve Bülent Aymen de Yeniden Seçildi

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği genel kurulu sonunda ise önceki dönem Başkanlık görevini yürüten Akaş Tar. Ür. İnş. Ahşap Plastik Amb. San ve Tic. A.Ş. firma sahibi Ali Kavak yeniden başkan seçildi. Seçime katılanların oylarının tamamını alan Kavak, genel kurula katılan tüm üyelere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, yaş meyve sebze ihracatçılarının sesi olmaya devam edeceğini kaydetti.

AKİB Seçimli Genel Kurul Toplantıları çerçevesinde Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu da gerçekleştirildi. AKİB Toplantı Salonu’ndaki genel kurula Bülent Aymen’in oluşturduğu tek liste ile gidildi. İhracatçı Birlikleri’ni yeniden düzenleyen yasa gereği 4 yıllık dönem için yapılan seçimde mevcut yönetim kurulunda başkan olarak görev yapan Bülent Aymen, oy kullanan 48 üyenin tamamının desteğini alarak tekrar başkan seçildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here