Kılavuzun Karga İse… (3)

0
40

Değerli Okurlarım, futboldan kopmadan, bazı spor adamlarının da isimlerini vermeden, önemli kavramları gündemimize getirdim. Sanal olarak geçmek, şimdilik daha sık olur düşüncesindeyim. Futbol, eğlenceli olmakla beraber, ciddi ve sorumluluk gerektiren bir iş, bir uğraş ve özellikle önemli bir sektör olduğunu artık herkesin kabul etmesi gerekiyor.

Nedeni şudur: Antrenman Bilimi ve Malzemesi insan olan bir gurubu eğitmek, sevk ve idare etmek gibi, iki temel unsurun üzerine oturur ve bu iki kavramda son derece “Akademik Donanımlar” isteyen durumlardır. Yanlışlar telafi edilse de, eksikler giderilse de, olumsuzluklar, olumluya çevrilse de, düşman kardeşler aniden barışsalar da asla telafi edemeyeceğimiz dört önemli durum vardır.

Taş; Atıldıktan sonra,

Söz; Söylendikten sonra,

Fırsat; Kaçtıktan sonra,

Zaman; Geçtikten sonra,

Bir de kendi vecizemi ilave ediyorum “Gol” Atıldıktan Sonra… Atılan golün iptal edilebileceğini düşünmeyin sakın. Burada nizami gol ya da gollerden söz ediyorum. Bu saydıklarımın hepsi de tarafınızdan bilinen sözler, yani atasözü değildir. Ancak beşincisi bendenize ait olmakla beraber, hepsi de sonuna kadar denenmiş ve doğrudur.

Biz bunlara doğrudur dedik ama doğruları her zaman söylemek de doğru olmaz. Zaman ve zemin çok önemlidir. Dikkat etmek gerekir. Zira söylenen doğrular, yaydan çıkmış ok gibidir. Bütün hızıyla gider ve bir kalbe saplanır, kanatır yarası da iyi olmaz, iz bırakır.

Tekrar kaldığımız yere dönelim… Futbolumuzdaki şımarıklığın, umursamazlığın, adam sendeciliğin, serkeşliğin, saygısızlığın bir nedeni olmalı. Nedeni açık ve seçik! Herkes biliyor, bilmesine de, bilmek işlerine gelmiyor. Bu nedenleri yine isim vermeden yarın ki sayımızda ayrıntılı bir biçimde açıklayacağım. Sözlerime iştirak edecek misiniz bilemiyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here