Bu Sabah Güneş Sıcak

0
68

Günaydın sevgili okuyucularım nasılsınız bu sabah? Dün “buz gibi Güneş dışarıda” demiştim. Bugün “nereye dönsem bahar var, sevgi var, neşe var” diyorum. “Dünden bu güne ne değişti?” diye mi soruyorsunuz. Yok değişen bir şey yok, yalnızca değişen ruh durumu insanın. Evet, hep söylerim; bir söz bir tek bakış minnacık belli belirsiz bir gülümseme bile insanının ruh durumunu değiştirebilir. Bir şarkı, uzaktan gelen, bir koku, rayihası ile sevdiklerimizi yanımıza taşıyan. Her zaman cıvıltısı ile beni deli eden serçelerin yumurtadan çıkarkenki hali. Islak, ıslak, sarsak, sarsak, yeni açan bir çiçek, karıncaların hızlı, hızlı bir yerlere yetişecek gibi koşturması ve bu minnacık, minnacık  mucize etkisi yapan örnekler. Bu örneklerden bir tanesini bile görebilecek durumda olmak bir anda insanı, karanlığın en derinden bulutların üzerine taşıyabilir. Dünde vardı bu görüntüler ancak onları kendinden sıyrılıp da görebilecek göz yoktu… Ki güneş bu yüzden  buz gibiydi dışarıda. Ve ben deniz “an” ların avcısıyım ya, anladım ki  bazen anları yaşamadan geçtiğimde oluyormuş.

Ve sevgili okuyucularım hayat güzel, yaşamak güzel, sevmek daha güzel, sevilmekte… Ne demiş atalarımız “acıyı her zaman yaşayabilirsiniz ama güzeli kaçırmayın” Dünya güzellik üzerine kurulmuş aslında. Habil ile Kabil zamanından beri. Kardeş, kavgası ilk o zamandan kalma ise de.

Mevsimler hep  gelmiş  geçmiş. Baharlar gelmiş her defasında, ekinler yeşermiş, bebekler doğmuş, bahar aşkları yaşanmış, savaşa inat, düşmanlığa inat.

Ve  sevgili okuyucularım, bazen buz kesse de güneş biz birbirimizi sevmeye devam edelim. Ayrımsız gayrımsız, sen ben demeden. Ve sağlıkla ve sevgiyle kalalım her zaman hep birlikte. Dışarıda güneş bu sabah sıcak bekliyor ısıtmak için kanımızı, kemiğimizi onu kaçırmayalım ve gülümsemeyi unutmayalım. Belki birisi gülümsememize aşık olabilir belli olur mu? Yase

Günün Şiiri

Bu Bahar Olmazsa Gelecek Bahar
Sabreyle sultanım bir gün gelirim,
Bu bahar olmazsa gelecek bahar,
Düşümdesin sanki her gün ölürüm,
Bu bahar olmazsa gelecek bahar.

Bekle çiçeklerin moru derilsin,
Ak ellere al kınalar sürülsün,
Deniz kızı yakamozda görülsün,
Bu bahar olmazsa gelecek bahar.

Katar,katar göçler yola dizilsin,
Bekle gölgelerin sırrı çözülsün,
Namerdin yaptığı büyü bozulsun,
Bu bahar olmazsa gelecek bahar.

Gün ışısın mehtabına karışsın,
Gök kuşağı yağmur ile yarışsın,
Bu baharda küsülüler barışsın,
Bu bahar olmazsa gelecek bahar

Zikrettin Karaca

Günün Sözü

Hiçbir miras, doğruluk kadar zengin değildir. İnsanların yaptıkları fenalıklar arkalarından yaşar, iyilikler çok zaman kemikleriyle beraber gömülür.

William SHAKESPEARE

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here