KİGA Anaokulu Öğrenci ve Velilerle Açılışını Yaptı

0
277

kiga ana okulu1Çocuklar, Teknolojiden Uzak, Doğal Ürünlerin Kullanıldığı Bir Ortamda Eğitim Görecek

Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusçanın günlük yaşam becerilerinde ve oyunlarda aktif olarak kullanılacak olan KİGA Anaokulu, öğrenci, veli, seçkin davetli topluluğunun katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Kurucu Eğitimci Burçak Çetin’in yönetiminde Arsuz’un Karaağaç Mahallesi Doğu Akdeniz Sitesinde bulunan KİGA Anaokulunun açılışı düzenlenen muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk kez Hatay’da 3-6 yaş grubuna hizmet verecek olan KİGA Anaokulunda çocuklar teknolojiden uzak, çevreye duyarlı ve doğal ürünlerin kullanıldığı bir ortamda eğitim görecek.

kiga ana okulu2

1 Eylül’de eğitime başlayacak olan Anaokulunun açılış törenine öğrenciler, veliler ile kalabalık davetli topluluğu katıldı. Konuklar Alman Konsepti olan KİGA’da eğitim ortamını, öğrenim görecek diğer çocuklarla birlikte görme imkânı buldular. Açılış töreninde Anaokulunun bahçesinde yapılan gözleme ile çeşitli ikramlarda bulunuldu, ilgi çeken midilli atına binmek için çocuklar adeta yarıştı.

Tam bir aile ortamında gerçekleştirilen açılışta, tüm davetliler ellerindeki yüzlerce uçan balonu ‘Hayırlı Olsun’ dilekleriyle gökyüzüne bıraktı.

kiga ana okulu3

Okul Kurucusu Burçak Çetin, yaklaşık altı aydır yaptıkları çalışmanın çocukları teknolojiden uzak, doğal ortamda çevreye duyarlı olarak yetiştiren bir konseptle hayata geçirmenin mutluluğunu öğrenciler ve velilerle birlikte yaşadıklarını söyledi.

Çetin, çocukların KİGA Anaokulunda Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusçayı günlük yaşam becerilerinde ve oyunlarda aktif olarak kullanacaklarını sözlerine ekleyerek “Bugün KİGA ekibine katılan Alman vatandaşı ekip arkadaşımızla okulumuzu çok dilli kategorisine ulaştırmış bulunuyoruz. Yabancı dil öğretmeni olarak bu durumdan çok büyük bir keyif duymaktayım. Ayrıca KİGA’da şeker, plastik, teknolojik cihazlar, yok. Pekmez, kuru meyveler, ahşap, yün, keçe ve kumaşlarla kendi yaptığımız oyuncaklar var” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here