KESK Üyeleri Tutuklu Arkadaşlarına Destek İçin Ankara’ya Gidecek

0
58

kesk açıklama13Boyacılar Parkında toplanarak bir bildiri okuyan KESK üyeleri, KESK ve KESK’e bağlı yönetici ve üyelerinin yargılanacağı davanın önümüzdeki günlerde yapılacak ilk duruşmasında Ankara’ya giderek arkadaşlarına destek olacaklarını açıkladılar.

KESK adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Fesih Güzel, son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar sonucunda bugün toplam 123 yönetici ve sendika üyesinin tutuklu olduğunu kaydetti. Hukuk dışı uygulamalara hiçbir zaman sessiz kalmayacaklarını ifade eden Güzel; “Son dönemde ülkemizde yaşananlar AKP’nin, yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinin ulaşmadığı hiçbir alan bırakmamaya kararlı olduğunu göstermektedir. Bunun için öğrencileri, avukatları, sendikacıları, gazetecileri, en son İlçemizde yapılan YGS eyleminden dolayı 9 öğrencimize ve aktivisyene 10’ar ay ceza verilmiştir ve yine geçen yıl yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılan 13 ÖDP yönetici ve üyelerine dava açılmıştır. Son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar sonucunda bugün toplam 123 yönetici ve üyemizin sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanıp demir parmaklıklar ardına konulmuşlardır.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağımız bilinmelidir. KESK olarak tüm demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

22’si tutuklu, 50’si tutuksuz olmak üzere toplam 72 KESK ve KESK’e bağlı yönetici ve üyelerinin yargılanacağı davanın ilk duruşması10 Nisan 2013 Çarşamba günü Ankara adliyesinde yapılacaktır. Tutuklu üyelerimizin haklarını her zeminde koruyup savunmaya devam edecek, bu faşizan politikalara karşı duracak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyecek arkadaşlarımızla dayanışmak için 10 Nisan sabahı Ankara Adliyesinde olacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here