Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
116

Arsuz’da Yeni Yerleşim Alanlarına İçme Suyu Hattı Döşendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme suyu depolarından meskenlere kadar gelen içme suyunun kontrollü ve sağlıklı bir şekilde iletilmesi adına mücadelesini sürdürüyor. Vatandaşların içme ve kullanma suyundan kesintisiz bir şekilde yararlanabilmesi adına her geçen gün farklı bir çözüm geliştiren Genel Müdürlük, ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne gelen bildirimlerin ivedi bir şekilde sahada bulunan ekiplere bildirilerek yapılan koordineli çalışmaların vatandaşları rahata kavuşturduğuna dikkat çekti. Arsuz ilçesine bağlı Gökmeydan Mahallesi’nin bazı bölgelerinde içme suyunun yetersiz gelmesi ve yeni yerleşim alanlarının oluşması ile çalışma yapan HATSU ekipleri, 63’lük borular ile toplamda 200 metrelik yeni abone şebekesinin döşenmesi ile bölgedeki içme suyu ihtiyacını sağlamış oldu.

Sarıseki Mahallesi’ndeki Açık Kanallar Temizlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), açık yağmursuyu kanallarının ıslah yapılarak oluşan su birikintilerinin önlendiğini duyurdu. Yağmur sorunları ile mücadele kapsamında projelerine devam eden Genel Müdürlük, toprak ve katı atıklar ile tıkanan ve yağmursuyu birikintisine neden olan bölgeleri tespit ederek temizleme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Yağmur yağışlarının ardından oluşan su birikintilerinin deşarjını sağlamak için yağmursuyu ızgaraları ve açık yağmursuyu kanallarının temizlendiğini belirten HATSU, İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Mahallesi’nde toprak ile dolan kanalların açılarak tıkanıklığın önüne geçildiğini açıkladı. Vatandaşların talepleri ve istekleri doğrultusunda hizmetleri şekillendiren HATSU, mahalle sakinleri ve esnaflar tarafından ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne gelen su birikintileri, kanal tıkanıklıkları ve kötü koku gibi sorunların hızlıca müdahale edilerek çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

Sakarya Mahallesinde Altyapı Yenilemesiyle Kötü Kokular Giderildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vatandaşlardan gelen şikâyet ve talepleri değerlendirerek sorunları çözüme kavuşturuyor. Altyapının önemli unsuru olan kanalizasyon hatlarında oluşan arızalara hızlı ve kontrollü bir şekilde müdahale edildiğini belirten Genel Müdürlük, Hatay genelinde oluşturulan motorize ekiplerin gece gündüz demeden kanalizasyon tıkanıklığı, parsel baca tamiri, yağmur ızgarası temizliği, kötü koku vb. gibi sorunlara yapılan müdahaleler sayesinde vatandaşların önemli derecede rahatladığını vurguladı. İskenderun ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İdare, Sakarya Mahallesi Şehit Ali Ermercan Caddesi üzerinde kanalizasyon hattının çökmesiyle oluşan taşma ve kötü kokunun giderilmesi amacıyla 200’lük borular ile 10 metrelik yeni hat döşenerek bölge sakinlerinin rahata kavuştuğunu aktardı.

Kurtderesi’nde Yeni Meskenlerin İçme Suyu İhtiyacı Karşılanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçesinin muhtelif yerlerinde yapılan yeni yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması adına çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıma elverişli olmayan şebekelerin değiştirilmesinin yanı sıra yeni yerleşim yerlerine içme suyu şebekesinin çekildiğini aktaran Genel Müdürlük, Samandağ Kurtderesi Mahallesi’nde yapılan yeni yerleşkelerin içme suyu ihtiyacının karşılanması adına 63’lük kangal borularla 100 metre yeni şebekenin döşendiğini bildirdi. İçme suyu ile birlikte kanalizasyon altyapı ihtiyacını da gidermek amacıyla kent genelinde projelerin hazırlandığını ve hayata geçirildiğini hatırlatan İdare, içme suyu şebekesinin döşenmesiyle birlikte su ihtiyacının karşılanacağının altını çizdi. Ayrıca HATSU, vatandaşların altyapı problemlerine ve taleplerine cevap olmak için ALO 185 Çağrı Merkezi’ne bildirim yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kaymakam Erkayıran’dan, Belediye Birim Müdürlerine Başarı Belgesi

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Zeytin Dalı harekâtının sona ermesi ile birlikte bölgede hayatı normale döndürme çalışmalarının etkin ve verimli yürütülmesi konusunda gösterdikleri olağanüstü gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı Belediye birim müdürlerine verilmek üzere hazırlatmış olduğu başarı belgelerini başkan Ayhan Yavuz’a takdim etti. Başkan Yavuz, kendisine takdim edilen bu belgeleri haftalık olağan müdürler toplantısında, Kırıkhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğur Polat, Temizlik İşleri Müdürü Ömer Faruk Güder, Destek Hizmetleri Müdürü Mulla Eroğlu, Fen işleri Müdürü Kamil Melek ve Makina İkmal Müdürü Necat Kurdoğlu’na verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yavuz; “Öncelikle ilçe Kaymakamımız Mustafa Erkayıran beye bu ince davranışından dolayı teşekkür ederim. Şahsım olarakta birim müdürlerimize yapmış oldukları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bu çalışmaların devamını dilerim” dedi.

Çataltepe Mahallesi’nde Yollar Kış Mevsimine Hazır Hale Getiriliyor

Hatay halkına daha nitelikli ve kalıcı hizmetler sunmak için yoğun çaba harcayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. İl genelinde yürüttüğü hummalı yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarıyla Hatay’ın her noktasını modern kent görünümüne kavuşturmayı amaçlayan Büyükşehir ekiplerinin son durağı Kırıkhan Çataltepe Mahallesi oldu. Mahalledeki birçok cadde ve yolda kilit parke taşı döşeme çalışması gerçekleştiren ekipler, yaklaşan kış mevsimi öncesi deforme olan yollarda da iyileştirme çalışması gerçekleştirdi. Gerçekleşen çalışmanın en kısa sürede tamamlanarak cadde ve yolların en kısa sürede kullanıma sunulduğunu belirten HBB ekipleri, vatandaşların ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşamaması için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi Güz Dönemi Kurs Kayıtları Başladı

Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi ücretsiz olarak verdiği kurs hizmetlerinde yeni döneme giriyor. Pek çok alanda gençlerin ilgi odağı olan Gençlik Merkezi güz dönemi Kursları için kayıtların 17 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “ Antakya Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik hizmetler üretmek amacıyla kurduğumuz Gençlik Merkezi’miz yeni döneme yine dopdolu başlıyor. Antakyalı gençlerimizin yoğun ilgisi ile adeta dolup taşan Gençlik Merkezi, yeni dönem sanatsal kursları için güz dönemi kayıt dönemini başlattı. 17 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Kültür-Sanat kurslarına kayıt alacak olan Gençlik Merkezi yeni kursiyerlerini bekliyor. Kurslar hakkında bilgi almak isteyenler 0326 213 03 04 numaralı telefondan Gençlik Merkezi’mize ulaşabilir.”

Yeni Meskenler İçme Suyu Şebekelerine Kavuşuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Defne ilçesinin muhtelif yerlerinde yapılan yeni yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması adına çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Kullanıma elverişli olmayan şebekelerin değiştirilmesinin yanı sıra yeni yerleşim yerlerine içme suyu şebekesinin çekildiğini aktaran Genel Müdürlük, Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi Yeşilkent mevkisinde yapılan yeni yerleşkelere 90’lık borularla 100 metre yeni içme suyu şebekesinin döşendiğini ve böylelikle vatandaşların içme suyu yönünden sıkıntı yaşamayacağını belirtti. İçme suyu ile birlikte kanalizasyon altyapı ihtiyacını da gidermek amacıyla kent genelinde projelerin hazırlandığını ve hayata geçirildiğini hatırlatan İdare, vatandaşların altyapı problemlerine ve taleplerine cevap olmak için ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden bildirim yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here