Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
65

Antakya Belediyesi’nden Her Cumartesi Çorba İkramı Devam Ediyor

Antakya Belediyesi ve Hatay İl Müftülüğü işbirliği ile her Cumartesi günü Habib-i Neccar Camii’nde sabah namazına müteakip vatandaşlara çorba ikramında bulunmaya devam ediyor. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada Habib-i Neccar Camii’nde cami cemaatinin yanı sıra sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açan esnafa da çorba dağıtımı gerçekleştiriliyor. Antakya Belediyesi ve Hatay İl Müftülüğü işbirliğiyle sosyal belediyecilik çatısı altında kurduğu, binlerce kişiye ikramda bulunma kapasitesine sahip mobil mutfak ile her Cumartesi günü sabah namazına müteakip vatandaşlara sabah çorbası ikramını gerçekleştirmeye devam ediyor. Öte yandan, Antakya Belediyesi Çorba Evi de haftanın altı günü başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere tüm vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana 14.000 vatandaşa çorba ikramında bulunan Antakya Belediyesi Çorba Evi, haftanın altı günü sabah ve öğlen olmak üzere 2 kere çorba ikramında bulunmayı sürdürüyor.

Aşırı Rüzgardan Zarar Gören Teller Onarıldı

Aşırı rüzgâr nedeniyle arıza oluşan bölgelerde HATSU Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı mobil ekipler tarafından arızaların giderildiğini bildiren Genel Müdürlük, içme suyu depolarında ve kuyularında oluşan teknik arızalar sonrasında su kesintisi oluşan bölgelerin mağdur olmaması amacıyla ekiplerin seferber edildiğini açıkladı. İskenderun ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi’nde oluşan arıza hakkında bilgi veren İdare, Çankaya mezarlığı içerisinde ki su kuyusuna bağlı 4 elektrik direği arasında bulunan tellerin şiddetli rüzgârın etkisiyle koptuğunu ve ek yapılarak arızanın giderildiğini belirtti. Çalışma yapılmadan önce panodan elektriğin kesildiğini ve sonrasında müdahalenin gerçekleştirildiğini ifade eden HATSU, güvenlik önlemlerinin alınarak yapılan çalışma sayesinde Buluttepe Mahallesi’ni besleyen suyun tekrardan verildiğini aktardı.

Kırıkhan Belediyesinden ‘Hoş Geldin Bebek’ Uygulaması

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un ilçede ikamet eden ve yeni çocuk sahibi olan ailelere yönelik başlattığı ‘Hoş Geldin Bebek’ sürprizleri devam ediyor. Kız çocuklar için Pembe, erkek çocuklar için mavi renkli özel bakım setleri ailelere hediye olarak dağıtılıyor. Proje kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Polat tarafından Neslihan Masim’in dünyaya gelen yeni bebeği için Hoş Geldin Bebek Seti hediye edildi. Başkan Yavuz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Proje kapsamında Kırıkhan Belediyesinin ailelerimizin bebek sevinçlerine ortak olmak, anne ve bebek sağlığı konusunda duyarlılık oluşturmak için yeni doğmuş bebeklerimizin ailelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Dünyaya yeni gelen bebeklerimizin, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olarak yetişmesi dileğiyle tüm anne ve babalarımızı kutluyorum. Rabbim, sağlık, sıhhat içinde büyütmeyi nasip etsin” dedi.

Aşağıoba ve Odabaşı Mahalleleri’nde Malzeme Serme Çalışması Yapıldı

Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde sürdürülen hizmet kapsamında Aşağıoba ve Odabaşı Mahallesi’nde malzeme serme çalışması gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Aşağıoba ve Odabaşı Mahallesi hem mahalle sakinlerine hem de yolu kullanan araçlara kolaylık sağlamak için malzeme serme çalışması gerçekleştirildiğini belirtti. Antakya Belediyesi ekipleri şehir genelinde sorumluluk kapsamındaki yerlerde yol çalışmalarını sürdürüyor.

Kırıkhan Belediyesi Personellerine İlk Yardım Eğitimi Verildi

Kırıkhan Belediyesi personellerine Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı destekli İlk Yardım eğitimi verildi. Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesisleri toplantı salonunda Assa Akademi  İlk Yardım Eğitim Merkezi görevlilerinden Merve Özyiğit, Merit Akkuş ve sorumlu müdür Ayşegül Cumhur tarafından yapılan ve Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kanun gereği zorunlu olarak verilmesi gereken ilk yardım eğitimine Kırıkhan Belediyesinden 40 personel katıldı. Assa Akademi İlkyardım Eğitim merkezi tarafından verilen İlkyardım Eğitim seminerinde Kırıkhan Belediyesinin 40 personeli ilk yardım konusunda bilinçlendirildi. Seminer sonucu yapılan uygulamalı sınavlarda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri tarafından başarılı olan personellere Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Sertifikası ve Kimlik Kartı verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here