Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
104

kısa-kısa haberlerOrta Öğretime Geçiş Ortak Mazeret 2.Dönem Sınavı Bu Hafta Sonu

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, Merkezi Sistem Sınavları şeklinde yapılacak olan “Orta Öğretime Geçiş Ortak Mazeret 2.Dönem Sınavı” 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde saat 09.00-12.00 arasında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilecek.

Yazlık Kıyafet Uygulaması Bugün Başlıyor

Hatay Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memur, sözleşmeli memur, geçici personel ve hizmetlilerin kış kıyafeti uygulaması 14 Mayıs 2015 Perşembe günü sona erecek olup, 15 Mayıs 2015 Cuma günü itibariyle yazlık kıyafet uygulamasına geçilecek. Bu doğrultuda İlçemizdeki Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel; “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik” ile “2007/14 Sayılı Başbakanlık Genelgesi”ne uygun kılık-kıyafet ile çalışabilecek. Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar İlgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabi olacak.

Samandağ Özel Güneypark Hastanesi’nin Açılışı Yarın Yapılacak

Samandağ özel bir hastaneye kavuşuyor. Özel Güneypark Hastanesi’nin açılış töreni 16 Mayıs Cumartesi günü (yarın) saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Samandağ’da 2 yıldan bu yana yapımı süregelen Özel Güneypark Hastanesi’nin tüm çalışmaları sonlanmış ve 28 Nisan 2015 tarihi itibariyle hasta kabulüne başlamıştır. 9 katlı olarak yapılan ve 75 yatak kapasiteli hastanede; 30 Yoğun Bakım (14 yeni doğan yoğun bakım kuvözü, 14 genel yoğun bakım yatağı, 2 izole yoğun bakım yatağı), 4 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Özel Güneypark Hastanesi Acil Bölümünde ise 4 yataklı gözlem odası, Acil resüsitasyon odası, doktor odası ve muayene odası mevcut.

“Osmanlıdan Günümüze Türkiye ve Atam İzindeyiz” Gösterisi

Sanatorium Müzik ve Dans Akademisi’nin 2015 yılı başlarından beri hazırladığı “Osmanlıdan Günümüze Türkiye ve Atam İzindeyiz” gösterisi 16 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Koreografisi Fatma Satar tarafından yapılan ve yaklaşık 100 öğrenciden oluşan gösteri, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini aşılamak, sanatla büyüyen nesiller oluşturmayı hedefliyor. 3-18 yaş grubundan oluşan öğrencilerin uzun süreden beri üzerinde çalıştığı gösterinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı açısından da anlam kazandığını ifade eden Fatma Satar; “Bu anlamlı ve özel günde, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan gençlerin sanata olan ilgisini, müzikle uyumunu ve çağdaş düzeyinin yansımalarını halkımızla paylaşıyoruz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplu Nikah Yapıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) “Bahara Düğünümüz Var” Projesi kapsamında maddi imkansızlıklar nedeni ile nikah yaptıramayan çiftlerin nikahını kıyacak. HBB tarafından düzenlenecek toplu nikah törenine katılım gösterecek çiftlerin, gelinlik, damatlık ve ulaşımı büyükşehir belediyesince karşılanacak. HATMEK Sosyal Amaçlı Salonda gerçekleşecek olan toplu nikah töreni 27 Mayıs 2015 Çarşamba akşamı saat 17.00’de gerçekleşecek.

Kamalak ve Destici 17 Mayıs’ta Hatay’a Gelecek

Saadet Partisi Hatay Milli İttifak 2. sıra adayı Nevin Zeytineli, ülkemizde bir kutuplaşmanın olduğunu belirterek, Alevi,  Sünni, Türk, Kürt herkesi ve diğer siyasi partilerden ayrılan, darılan, listeye alınmayan herkesi Milli İttifak’a katılmaları konusunda çağrıda bulundu. Zeytineli, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin hafta sonu Hatay’da olacaklarını da söyledi. Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici’nin tüm mitinglere birlikte katılacağını anımsatan Zeytineli, 17 Mayıs Pazar günü iki genel başkanın Hatay’a geleceğini ve şimdiden herkesi o gün saat 14.00’de Antakya’da Emlak evleri önüne beklediğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here