Kent Gündeminden Kısa Kısa

0
174

gündem kısa2Köy İçi Yollara Kilitli Parke Taşı Yapılıyor

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İlçeye bağlı 11 köyde, köy içi yollara kilitli parke taşı yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Atik köyünde tamamlanan kilitli parke taşı ve KÖYDES projesi çerçevesinde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Aydın, 2013 Yılı yapım programı çerçevesinde 11 köyde, köy içi yollara 26.000 m2. kilitli parke taşı yapım işinin 24.05.2013 tarihinde ihale edildiğini, hali hazırda Atik ve Müftüler köyündeki çalışmaların tamamlandığını, yine Atik köyümüzde 2013 Yılı KÖYDES projesi kapsamında planlanan 1 Km. birinci kat asfalt çalışmasının da tamamlandığını belirtti.

belen kaymakamlığı

Kuran Kursu Öğrencilerine Güvenlik Bilgilendirmesi

Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Bürosu Personelince, Yaz Ayları Kuran Kurslarında eğitim gören öğrencilere slayt ve eğitici kısa filmler sunumu yapıldı. 2013 yılı yaz döneminde Erzin Müftülüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 13 adet Yaz Kuran Kurslarında eğitim gören öğrencilere milli birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi, güvenli internet, trafik bilgisi, boş zamanların değerlendirilmesi, 155 polis imdat telefonu kullanımı konularıyla ilgili hazırlanan slayt ve eğitici kısa filmler sunuldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü TDP Büro Personelince öğrencilere sunulan kısa filmlerle, öğrencilerin genel güvenlik konularında bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri sağlandı.

erzin polisi1

İTSO Üyelerine Girişimcilik Eğitimleri

İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, İTSO üyelerine yönelik Pazarlama ve Satış, Dış Ticaret, Ticari Arapça, Ön Muhasebe ve KOSGEB  Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri düzenleneceğini duyurdu. Ugutmen, oda üyelerine yönelik yaptığı açıklamada; “Başvurmak isteyen üyelerimizin 12 Ağustos 2013 tarihine kadar İTSO 6145225  dahili 142 no’lu telefonla irtibata geçip gerekli bilgileri öğrenmeleri rica olunur” dedi.

MKÜ Rektörlük Binası Yeni Yerine Taşındı

MKÜ Rektörlüğü, öğrencilere artık yepyeni binasında hizmet sunacak. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlük Binası yeni yerine taşındı. MKÜ Tayfur Ata Sökmen Kampusu tören alanı ve kütüphane yanı, üniversite merkezi yemekhane arkasına taşınan rektörlük binasının iletişim numaralarında herhangi bir değişiklik olmadığı bildirildi.

Narenciye İpotekli Greyderi Cumhuriyet Meydanında Teşhirde

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek’in narenciye bahçesini ipotek ettirerek belediyeye aldığı 534 bin TL değerindeki Volvo marka grayder iş makinesi Erzin’e getirildi ve ilçenin yeni düzenlemesi yapılan Cumhuriyet meydanında teşhir edilerek halka gösterildi. Dün öğleden önce Cumhuriyet meydanına getirilerek park edilen iş makinesi için Belediye Başkanı Şimşek tarafından kurban kesilerek dualarla hayırlı olsun dileğinde bulunuldu.

“Erzin’i Seviyorum, Çevremi Koruyorum” Projesi

Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Erzin Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak olarak yürütülen “Erzin’i Seviyorum, Çevremi Temiz Tutuyorum” projesi kapsamında; şu ana kadar 15 okul ile 10 mahalle parkında çevre temizliği konusunda etkinlik yapıldı. Çevre etkinliğinde bilinçli/çevreci toplum oluşturulması ve yaşanan çevreye sahip çıkılması amaçlanırken, Erzin Muzaffer Tuğsavul İlköğretim okulunda Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sağıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ardıç, mahalle muhtarları, vatandaş ve polislerin katılımı ile düzenlenene çevre etkinliğine Erzin halkı da yardımcı oldu.

Belen’de Okul Öncesi Eğitimde Yaz Okulu Uygulaması

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda okul öncesi eğitimde Şenbük, Çerçikaya, Kıcı köylerinde ve merkezde Ziya Gökalp ile 70.Yıl İskan İlkokullarında toplam 6 sınıfta 84 öğrenciye yaz okulu uygulaması çerçevesinde eğitime devam edildiğini açıkladı. Kaymakam Aydın, okulların bulunduğu bölgede, velilerden gelen taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda okul öncesi eğitimde, 1 Temmuz tarihinde başlayan yaz okulu uygulamasının 31 Ağustos tarihine kadar 2 ay süre ile yapılacağını belirtti.

Mart Ayında Başlayan Güzelyayla Gölet İnşaatı Devam Ediyor

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Güzelyayla köyü sınırlarında yapılmakta olan Gölet inşaatına devam edildiğini kaydetti. Projesi İl Özel idaresi tarafından hazırlanan Gölet işinin ihalesinin 3 Aralık’ta gerçekleştirildiğini, inşaat alanına ulaşım sorununun çözümü sonrasında 25 Mart’ta işe başlanıldığını ifade eden Kaymakam Aydın, projenin bu yılın Ekim ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Söz konusu gölet inşaatının tamamlanması sonucunda, oluşacak doğal göletin, Güzelyayla köyü tarla ve bahçelerinin sulama ve orman yangınlarına müdahale amaçlı olarak kullanılacağını belirten Aydın, göletin ilçeye kazandırılmasını sağlayan herkese de Belen halkı adına teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here