Kaymakam Su; “Bu Zenginliği Kaybetmemeliyiz!”

0
46

İskenderun Mar-Der’den 7 Bin Kişiye Aşure

İskenderun Mar-Der’in düzenlediği ücretsiz “Aşure” dağıtımına protokolün yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 7 bin kişiye dağıtılmak üzere hazırlanan Aşure’nin ilk dağıtımını İskenderun Kaymakam Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu yaptı.

Eski Bitpazarının yerine yapılan Belediye Sosyal tesisinin önünde vatandaşlara dağıtılmak üzere Mar-Der’in hazırladığı 7 bin kişilik Aşure etkinliğinde ayrıca, 5 engelliye de tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. CHP, MHP, SP, DP İlçe Başkanları, bazı oda ve dernek başkanlarının da katılığı Mar-Der’in etkinliğinde İskenderun Kaymakam Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu da hazır bulundu.

Gerçekleşen etkinlikte bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su; “İskenderun’un her yanı güzel! Bütün bu güzelliği oluşturan da burada birlik ve beraberlik içerisinde yaşan farklı din, mezhep ve görüşe sahip insanlardır. Bu bizim en büyük zenginliğimizdir” dedi ve bu zenginliğin kaybedilmemesi gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek de kısa bir konuşma yaparak; “Pırıl-pırıl bir İskenderun havasında, her görüşe ve inanışa sahip insanların bir arada olması ne kadar güzel. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir zamandan geçiyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe sponsorluk yapan İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu ise; “Kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi olan İskenderun’da bu tür etkinlikler sevgiye bağlılığı artırmaktadır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mar-Der Başkanı Salih Bayar, ilk aşure dağıtımını yapmak üzere kepçeleri Kaymakam Su, Belediye Başkanı Civelek ve İTB Genel Sekreteri Vayisoğlu’na verdi. Mar-Der’in düzenlediği aşure dağıtımının yanında 5 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Engellilerin önünü açmak gerektiğini ifade eden Kaymakam Su, engellilerin topluma kazandırılması adına önlerinde bulunan engelleri kaldırmak için bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Belediye Başkanı Civelek’te herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here