Kaymakam Su Basınla Bir Araya Geldi

0
57

“Bizlerde Basından Aydınlanıyoruz!

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde bir toplantı düzenleyerek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu,  İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar ve birim amirleri de katıldı.

Asıl amacının gazetecilerle sohbet etmek olduğunu ve zaman-zaman bu şekilde bir araya gelmek istediğini söyleyen Kaymakam Su, toplantıda 2012 yılının kamu hizmetleri açısından değerlendirmesini yaptı. Kaymakam Su, köylere yapılan yatırımlara da dikkat çekerek, zemin iyileştirmeleriyle ulaşım konusundaki sorunların çözümünü sağladıklarını belirtti ve su ve elektrik sorunlarının çözümünde hızlı hareket ettiklerini vurguladı.

Yerel basında çıkan kamu kurumlarındaki hizmet aksaklıklarının giderilmesi için çok hızlı hareket ettiklerini belirten Kaymakam Ali İhsan Su; “Bizler kusursuz değiliz! Bizim gözümüzden kaçanlar mutlaka oluyor. Sizler, gazetelerinizde bu aksaklıklara ilişkin yaptığınız haberleri inceleyerek en kısa sürede sorunun giderilmesini sağlıyoruz. Kısaca bizlerde basından aydınlanıyoruz” dedi.

Özellikle tarım alanındaki gelişmelere dikkat çeken Kaymakam Su, Üçgüllük Beldesi sınırlarında gelişmekte olan muz seracılığına vurgu yaptı ve Akçay’ın şeker portakalının lisans hakkını almak için de girişimlerinin olduğunu söyledi. Eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen Kaymakam Su, Kamu tarafından 13 tane, hayırseverler tarafından da 12 tane okul yapıldığını kaydetti. 5 bin tane proje gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Su, projeleri kısaca şöyle özetledi;

“Geçtiğimiz yıl tüm okullarımıza klima alındı,  Şehrimiz yeni eğitim öğretim yuvalarına kavuştu. Köydes projesi kapsamında köylerimize yeni yol ve su şebekeleri döşendi. 41 yeni proje hayata geçirildi. Kimsesiz çocuklara yardım eli uzatıldı. Tarım konusunda da bölgemizde özellikle muz üretimini teşvik etmek için yeni seralar açıldı. İskenderun ile özdeşleşen İskenderun güvercinini marka haline getirmek, için çalışmalar başlattık ve şu an 23 çift olan güvercinlerin çoğaltılması için MKÜ tarım müdürlüğü ve kaymakamlığımızca çalışmalar yürütülmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here